СПЕЦІАЛЬНІ ПОДАТКОВІ РЕЖИМИ




  • скачать файл:
title:
СПЕЦІАЛЬНІ ПОДАТКОВІ РЕЖИМИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. В процесі реформування правового регулювання усіх сфер суспільного життя, спрямованого на покращення реалізації державою своїх завдань та виконання покладених на неї функцій, особливої актуальності набуває удосконалення  багатьох питань теорії податкового права і внесення відповідних змін в податкове законодавство. Останнім часом в ньому були закріплені нові конструкції, серед яких вагомого значення для розвитку підприємництва та збільшення надходжень до державного й місцевих бюджетів набули спеціальні податкові режими. Їх поява зробила актуальними для юридичної науки низку питань, зокрема, щодо сутності спеціальних податкових режимів, їх ознак, що ідентифікують їх як самостійне правове явище, принципів їх роботи і функціонального призначення.

В Україні до теперішнього часу не здійснювалося комплексне дослідження спеціальних податкових режимів. В той же час окремі аспекти даної проблеми розглядалися деякими вченими, хоча і декілька під іншою точкою зору, оскільки їх роботи стосувалися дослідження окремих видів спеціальних податкових режимів: спрощеної системи оподаткування, фіксованого сільськогосподарського податку, спеціального податково-правового режиму у вільних економічних зонах. Окремі питання досліджуваного комплексу проблем розроблялися попутно з дослідженням інших питань і розглянуті в роботах по фінансовому, господарському і іншим галузям права. Найточніше відповісти на ці питання, на наш погляд, можна розглянувши спеціальні податкові режими з двох позицій: з погляду теорії податкового права і проаналізувавши податкове законодавство України, в якому за останні десять років був закріплений цілий комплекс норм, регулюючих правовідносини в області спеціального оподаткування, але, на жаль, до цих пір відсутнє нормативне визначення спеціального податкового режиму.

Вагомий внесок до комплексного дослідження проблеми спеціальних податкових режимів внесли роботи російських вчених О.А. Бондаренко, В.Ю. Жданової, Г.В. Жирової, І.В. Зіновьева, О.С. Матінова, С.С. Овчинникова. Деякі види спеціальних податкових режимів розглядалися в роботах Т.З. Василевої, М.Н. Злобіна, Д.Д. Коссе, О.Г. Коршунова, Л.В. Крупи, В.В. Крюкова, Е.В. Шаповала. Крім того, окремі питання, що стосуються спеціальних податкових режимів, вивчалися попутно з розглядом загальних проблем податкового права. Значний внесок до розробки досліджуваної проблеми внесли праці А.В. Бризгаліна, Д.В. Вінницького, Л.К. Воронової, М.П. Кучерявенка, С.Г. Пепеляєва, Е.А. Ровінського, Н.І. Хімічевої. При написанні дисертації були також використані роботи вчених в області загальної теорії держави і права й інших галузевих наук: С.С. Алексєєва, Д.М. Бахраха, В.Б. Ісакова, Б.М. Лазарева, І.В. Малько, М.М. Марченко, М.І. Матузова, В.С. Нерцесянца, Э.Ф. Шамсумової.

На основі аналізу і узагальнення законодавства, робіт вище перелічених учених, а також робіт інших учених, які є науково-теоретичною базою нашого дослідження автором вироблені і обґрунтовані виводи і пропозиції, викладені в даній роботі. Логіка дослідження проблем дисертації полягає у визначенні поняття спеціального податкового режиму рухаючись від загального до окремого, в контексті понять: «режим», «правовий режим», «податковий режим», «загальний податковий режим», виділенні властивих йому ознак, відмежуванні від суміжних з ним понять: «правові засоби», «правовий статус», «правове становище», «механізм правового регулювання»; визначенні змісту спеціальних податкових режимів; дослідженні на підставі цього окремих видів податкових режимів, що діють на території України.

Таким чином, дослідження спеціальних податкових режимів має важливе теоретичне і практичне значення. На жаль, адекватного теоретичного їх аналізу досі немає, що й послужило підставою для вибору теми дисертаційної роботи. В дисертації вперше на монографічному рівні розглянуті особливості функціонування спеціальних податкових режимів, наведено їх характерні ознаки, позитивні та негативні риси, обґрунтовується низка положень, які є новими для науки фінансового права.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)