ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДОХОДІВ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ В УКРАЇНІ :



title:
ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ ДОХОДІВ МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

 

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі дисертації обґрунтовано актуальність дослідження, визначено мету й завдання роботи; викладено найбільш вагомі результати, що характеризують наукову новизну дослідження; відображено практичне значення та можливості застосування одержаних результатів.

У першому розділі«Теоретичні основи державного регулювання доходів місцевих бюджетів в Україні в умовах реформування міжбюджетних відносин»досліджено місцеві бюджети як об’єкт державного регулювання в сучасних умовах реформування міжбюджетних відносин, роль останніх у формуванні доходів місцевих бюджетів України; особливості бюджетного регулювання як виду державного регулювання доходів місцевих бюджетів.

Місцеві бюджети є самостійною складовою бюджетної системи України і одним з головних каналів доведення до населення кінцевих результатів виробництва. Склад їх доходів і видатків визначається тим, що до компетенції органів місцевого самоврядування належить контроль галузей господарства, пов'язаних з безпосереднім обслуговуванням населення, і всієї мережі соціально-культурних установ. Крім того, органи місцевого самоврядування певною мірою можуть сприяти розвитку підприємств виробничої сфери за допомогою прямого фінансування, надання бюджетних кредитів, здійснення інвестицій у статутні капітали комунальних підприємств, розміщення муніципального замовлення. Місцеві бюджети мають велике значення для здійснення загальнодержавних соціально-економічних завдань, насамперед, у розподілі державних коштів на утримання та розвиток соціальної інфраструктури суспільства.

Початковою метою утворення місцевого бюджету є задоволення суспільних потреб територіальної громади, яке здійснюється за допомогою органів місцевого самоврядування через виконувані ними функції. Проте задоволення цих потреб і реалізація функцій органів місцевого самоврядування неможливі без відповідної фінансової бази, основу якої становлять доходи місцевого бюджету.

Бюджетним відносинам також властивий розподільний характер. Їх матеріальними носіями, у свою чергу, є бюджетні ресурси, що є сукупністю грошових коштів, які надходять у розпорядження держави й органів місцевого самоврядування. Джерелами бюджетних ресурсів виступають доходи бюджетів, державні та муніципальні позики і кредити, бюджетні резерви.

Ми пропонуємо таке визначення: місцеві бюджети — це система економічних відносин з приводу розподілу і перерозподілу частини вартості валового регіонального продукту з метою формування фонду бюджетних ресурсів органів місцевого самоврядування для задоволення потреб територіальної громади.

Місцеві бюджети як економічний інструмент державного управління, характеризуються широкою сферою впливу внаслідок проникнення бюджетних відносин у всі сторони територіального відтворювального процесу, а також високою мірою впливу внаслідок перерозподільного характеру, гнучкістю, як система бюджетних методів, що динамічно розвивається, відповідно до зміни цілей і завдань територіального розвитку.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины