РОЗВИТОК ДЕРЖАВНОЇ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ



title:
РОЗВИТОК ДЕРЖАВНОЇ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ НА РЕГІОНАЛЬНОМУ РІВНІ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми роботи, визначено мету і завдання, конкретизовано об’єкт, предмет, методи дослідження, сформульовано теоретичне та практичне значення результатів дисертації, її наукову новизну, ступінь апробації одержаних результатів.

У першому розділі – «Теоретичні основи формування державної інвестиційної політики на регіональному рівні» – визначено сутність та основи побудови державної інвестиційної політики на регіональному рівні, досліджено стратегічні засади формування інвестиційної привабливості регіону, вивчено світовий досвід формування та розвитку державної інвестиційної політики на регіональному рівні.

Досліджено існуючі підходи до визначення державної інвестиційної політики на регіональному рівні: відтворювальний підхід, регіональне відтворення тощо. Визначено, що на процес побудови інвестиційної політики регіону сьогодні істотно впливають відмінності природно-кліматичних умов, нерівномірність розподілу природних ресурсів, різний рівень розвитку промисловості в регіонах, традиції господарського устрою. Соціально-економічний розвиток, використання природних ресурсів та охорона навколишнього середовища завжди співвідносяться з певною територією, з якістю організації інвестиційного процесу в регіоні.

На основі аналізу теоретичних основ формування державної інвестиційної політики на рівні регіону нами дано визначення державної інвестиційної політики на регіональному рівні – це сукупність узгоджених соціально-економічних і господарських рішень, що визначають напрям і концентрацію капітальних інвестицій у регіон з метою досягнення найбільшої ефективності використання наявних ресурсів і підвищення його інвестиційної привабливості. Результатом реалізації державної інвестиційної політики на рівні регіону є підтримка інвестиційної активності суб'єктів господарювання, розробка і ефективне застосування критеріїв і методів розподілу інвестицій.

На основі дослідження різних методик розрахунку інвестиційної привабливості регіонів виокремлено наступні основні складові: економіко-географічне положення, природно-ресурсний потенціал, людський потенціал, оцінки рівня економічного розвитку, конкурентоспроможності, можливостей регіональної кооперації та кластеризації виробництва, стан споживчого ринку, інфраструктурний потенціал, науково-технічний потенціал, інвестиційні преференції, інвестиційні ризики.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины