ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОСІБ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ




  • скачать файл:
title:
ДИСЦИПЛІНАРНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ОСІБ РЯДОВОГО І НАЧАЛЬНИЦЬКОГО СКЛАДУ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. У системі суспільних відносин службова дисципліна осіб рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України (далі – ОВС) займає особливе місце. Вона представляє собою різновид етичних та правових відносин, характеризується високою категоричністю й жорсткістю зв’язків. Доводиться констатувати, що інститут дисциплінарної відповідальності в його існуючому вигляді не повною мірою забезпечує вирішення завдання підтримки в ОВС України належної службової дисципліни. Підтвердженням цьому служить стійка тенденція зростання числа порушень службової дисципліни та законності серед особового складу ОВС.

Так, у 2009 році до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 50309 осіб рядового та начальницького складу ОВС України, а у 2010 році майже на півтори тисячі більше (51749 осіб). Щорічно до дисциплінарної відповідальності притягується, в середньому, 26–27 % особового складу ОВС України.
На думку вчених, причиною цього є недосконалість законодавства про
дисципліну і подекуди його суперечливість. Із затвердженням нового Дисциплінарного статуту ОВС України пожвавилася увага щодо законності притягнення до дисциплінарної відповідальності осіб рядового та начальницького складу. Водночас, прийнятий нормативно-правовий акт також має цілу низку неточностей та суперечностей.

Окремим теоретичним проблемам, щодо діяльності осіб рядового та начальницького складу ОВС присвячені праці як вітчизняних, так й зарубіжних науковців: О.М. Бандурки, В.С. Венедиктова, Д.О. Гавриленка, І.П. Голосніченка, В.Л. Грохольського, С.Г. Ільясова, М.І. Іншина, В.О. Заросила, С.С. Засунька, Я.Ю. Кондратьєва, С.Ф. Константінова, О.В. Лавриненка, К.Б. Левченко, М.В. Лошицького, В.М. Манохіна, О.П.Снігерьова, В.І. Щербини та інших. Безпосередньо проблеми законності та службової дисципліни в ОВС досліджувалися такими науковцями як: М.І. Ануфрієвим, В.Т. Лихолобом, Є.М. Моісеєвим, О.В. Негодченком, С.С. Сливкою, В.О. Соболєвим, А.А. Стародубцевим, В.Д. Сущенком, В.К. Шкарупою. Теоретичні основи питання дисциплінарного провадження закладені у працях таких вчених адміністративістів як: В.Б. Авер’янова, Ю.С. Адушкіна, Д.М. Бахраха, Ю.П. Битяка, Є.В. Додіна, І.О. Картузової, М.М. Колюки, О.В. Кузьменко, О.В. Нікіфорова, Т.Л. Оленченко, М.І. Хавронюка, С.О. Шушпанова, та інших.

Чинні нормативно-правові норми не містять поняття дисциплінарної відповідальності осіб рядового та начальницького складу ОВС України, також відсутній перелік грубих порушень службової дисципліни. Це створює певні труднощі у застосуванні заходів дисциплінарного впливу, так як в кожному конкретному випадку зобов’язує відповідного начальника, який наділений дисциплінарною владою, самостійно, на власний розсуд, вирішувати питання – притягувати особу чи ні.

Актуальність свідчить про необхідність проведення глибоких теоретичних досліджень, наукового узагальнення та систематизації емпіричного матеріалу, оцінки напрямів і тенденцій, що проявляються у сучасних умовах з метою отримання цілісного уявлення про дисциплінарну відповідальність осіб рядового та начальницького складу ОВС України.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)