АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПОСЛУГ В СИСТЕМІ МВС УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНО-ПРАВОВІ ЗАСАДИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ПОСЛУГ В СИСТЕМІ МВС УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Однією з важливих умов інтеграції України в Європейський Союз є упровадження в діяльність органів виконавчої влади світових стандартів. У першу чергу це стосується створення та запровадження систем управління якістю відповідно до стандарту ДСТУ ISO 9001-2001, згідно з яким постановою Кабінету міністрів України від 11.05.06 № 614 затверджено Програму запровадження системи управління якістю в органах виконавчої влади. Це стосується і органів внутрішніх справ, що передбачає трансформацію міліції з карального органу в орган обслуговування населення України, тим більше, що ця задача відповідає конституційним положенням, де зазначено, що людина, її життя і здоров’я, честь та гідність є найвищою соціальною цінністю, а відповідно до ч. 2 ст. 3 Конституції України права та свободи людини та їх гарантії визначають зміст та спрямованість діяльності держави, що цілком логічно закріплюється в Концепції адміністративної реформи в Україні. Необхідність розроблення Програми запровадження управління якістю послуг в органах внутрішніх справ обумовлена: а) відсутністю єдиних для всіх органів виконавчої влади стандартів і процедур діяльності; б) недостатньою орієнтованістю діяльності органів внутрішніх справ на задоволення потреб споживачів, зокрема у сфері надання послуг; в) низькою якістю значної кількості адміністративних послуг; г) потребою у здійсненні додаткових заходів щодо запобігання проявам корупції серед посадових осіб.

Запровадження управління якістю послуг в органах внутрішніх справ відповідно до міжнародних стандартів ISO серії 9000 сприяє оптимізації процесів планування, розподілу ресурсів, а також визначенню додаткових підходів до об'єктивного оцінювання результатів їх діяльності.

Фундаментальною основою для розвитку засад управління якістю послуг в системі МВС України стали праці зарубіжних та вітчизняних фахівців, зокрема: В.Б. Авер’янова, Ю.П. Битяка, В.М. Гаращука, А.П. Головіна, І.П. Голосніченка, О.Є. Додіна, В.О. Заросила, Д.П. Калаянова, І.Б. Коліушка, А.Т. Комзюка, О.В. Кузьменко, В.К. Колпакова, О.М. Бандурки, С.Ф. Константінова, О.В.Копана, М.В. Лошицького, О.П. Рябченко, В.І. Олефіра, В.П. Тимощука, В.К. Шкарупи.

Конкретні аспекти проблем управління якістю послуг знайшли своє відображення у працях науковців у галузі державного управління, зокрема: В.Л. Грохольського, К.К. Афанасьєва, В.М. Плішкіна, Г.М. Писаренко, Р.А. Калюжного, В.О. Шамрая.

Окремі питання проблематики даного дослідження вивчали вчені різних спрямувань: техніки (П.Я. Калита, Л.І. Сопільник, І.В. Зозуля, Ю.П. Бабков, О.Ю. Береговенко), економісти (М.Я. Швець), психологи (В.І. Барко, Т.В. Остафійчук), соціологи (А.А. Бова) та ін.

Потрібно сказати, що під час застосування методологічних основ, наукових підходів відомих учених, багато питань та положень не розглядались або були упущені, зокрема: а) не надавалась консультаційна та методична допомога в запровадженні та забезпеченні функціонування системи управління

якістю в органах внутрішніх справ, б) не проводилась робота із самооцінювання результатів діяльності органів внутрішніх справ, в) не акцентувалась увага на тому як саме потрібно проводити та організовувати навчання працівників органів внутрішніх справ, г) мало уваги зверталося на планування заходів щодо запровадження та забезпечення функціонування системи управління якістю послуг в органах внутрішніх справ.

Зазначене визначає необхідність комплексного вивчення зазначеної проблеми, зумовлює актуальність розробки теоретичних і практичних засад оцінки якості послуг населенню, а також закріплення стандартів діяльності працівників міліції.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)