ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ СУСПІЛЬСТВА ВІД ШКІДЛИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ СУСПІЛЬСТВА ВІД ШКІДЛИВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. За роки незалежності в Україні зроблено суттєвий поступ у розвитку вітчизняної інформаційної сфери як особливої системи суспільних відносин, які виникають в усіх напрямках життєдіяльності суспільства та держави в результаті одержання, використання, поширення і зберігання інформації. Насамперед це стосується законодавчого закріплення права особи на інформацію та на вільне поширення її всередині країни і за кордоном, трансформації моделі взаємовідносин між органами державної влади та засобами масової інформації, створення національних систем і мереж інформації тощо.

Взаємовідносини між людиною, суспільством і державою відображаються в інформаційній сфері, яка охоплює і впливає практично на всі інші сфери життєдіяльності. Дуалізм інформаційних впливів полягає в тому, що вони не лише породжуються особистими, суспільними й державними інтересами, а й одночасно змінюють їх. Це відбувається в інформаційно-комунікаційному середовищі, яке може або сприяти, або протидіяти виникненню чи реалізації тих або інших інтересів. Позитивні інформаційні впливи спрямовані на узгодження чи підтримку життєво важливих інтересів, негативні – на їх зіткнення чи порушення природного балансу.

Широкі можливості сучасних мас-медіа щодо цілеспрямованого впливу на індивідуальну, колективну і масову свідомість надають їм домінуючого становища в інформаційно-психологічному протиборстві особистих, суспільних і державних інтересів. Деструктивні конфлікти цих інтересів є першопричиною виникнення інформаційно-психологічних загроз, що проявляються через боротьбу індивідів, угруповань, партій, релігійних та інших організацій за лідерство, матеріальні та фінансові переваги, службові і професійні регалії тощо.

Необхідність кваліфікованого підходу та швидкого реагування на динамічні зміни умов суспільного життя в інформаційному просторі вимагає насамперед захисту людини від впливу шкідливої інформації. Актуальною проблемою сьогодення є вдосконалення законодавства у відповідній сфері з урахуванням власного досвіду України та досвіду зарубіжних країн.

Питання реалізації права особи на інформацію, трансформації моделі взаємовідносин між органами державної влади та засобами масової інформації, створення та використання національних систем і мереж інформації все частіше стають предметом наукових досліджень. Разом із тим проблема правового захисту суспільства від шкідливої інформації й досі залишається поза увагою вчених.

Отже, необхідність захисту суспільства від негативного впливу шкідливої інформації, а також недостатня розробленість цих питань у юридичній науці обумовлюють актуальність обраної теми дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)