СТРАХОВИЙ СТАЖ ЯК КАТЕГОРІЯ ТРУДОВОГО ПРАВА І ПРАВА СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
СТРАХОВИЙ СТАЖ ЯК КАТЕГОРІЯ ТРУДОВОГО ПРАВА І ПРАВА СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. Проголошення незалежності України, побудова держави з ринковою та багатоукладною економікою, приєднання до міжнародного співтовариства економічно розвинутих країн вимагає проведення цілого ряду реформ в економічній, політичній та правовій сферах.

Ринкові перетворення, що відбуваються в державі в умовах глибокої економічної кризи, визначили пріоритети та напрям інтеграції України в європейський економічний простір, який володіє новими технологіями і має високі трудові та соціальні стандарти. Тому затвердження у 2004 році Загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу є дороговказом при проведенні правової реформи. Прогресуюче старіння населення України, де на 14 млн працюючих припадає 13,8 млн пенсіонерів, дає підстави для висновку про те, що держава перебуває на межі гуманітарної кризи, насамперед у сфері соціального забезпечення.

Інтеграція України у світове співтовариство, необхідність підвищення рівня захисту прав громадян у трудовій та соціальній сферах, особливо в умовах глибокої економічної кризи, вимагають продовження докорінного реформування трудового та соціального законодавства, приведення його у відповідність до міжнародно-правових норм та стандартів. Законодавство України повинно відповідати правовим моделям законодавства країн з ринковою економікою. Правовими підвалинами законодавства в Україні стала низка нормативних документів, зокрема, Закони України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» та «Про недержавне пенсійне забезпечення», які стали визначальними у проведенні пенсійної реформи.

Основу нової пенсійної системи, що запроваджується в Україні, становлять страховий стаж і трудовий внесок працівників. Страховий стаж працівників є складовою багатьох інститутів трудового права і права соціального забезпечення. Законодавство істотно підвищило роль і значення страхового стажу у сфері соціального забезпечення. Страховий стаж має різне значення стосовно різних галузей права і навіть окремих інститутів однієї галузі. Саме тому важливий усебічний аналіз та дослідження цієї правової категорії.

У науці відсутнє комплексне дослідження правової категорії «страховий стаж», співвідношення його з трудовим стажем у науці трудового права і права соціального забезпечення України, що свідчить про актуальність та необхідність дисертаційної роботи.

Своєчасність дослідження зумовлена реформуванням законодавства в сфері соціального забезпечення та трудового законодавства. Все це сприятиме забезпеченню реалізації соціальних та трудових прав працівників. Проблеми страхового стажу в трудовому праві та праві соціального забезпечення були предметом дослідження відомих вчених. Водночас, є недостатньо дослідженим та актуальним цілий ряд як теоретичних, так і практичних питань.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)