АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПРИМУС У КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ




  • скачать файл:
title:
АДМІНІСТРАТИВНИЙ ПРИМУС У КРЕДИТНО-ФІНАНСОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ
Тип: synopsis
summary:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Розвиток в Україні інститутів демократичної, соціальної, правової держави та громадянського суспільства зумовлює необхідність правового забезпечення застосування різновиду державного примусу – адміністративного примусу в кредитно-фінансовій діяльності.

Кредитно-фінансова система є однією з найбільш криміналізованих в Україні. Підрозділами Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України в 2010 році задокументовано 6930 злочинів у кредитно-фінансовій сфері. У сфері банківської діяльності виявлено 3669 злочинів, з них 139 – у державних банках. Притягнуто до кримінальної відповідальності 2358 осіб. За виявленими злочинами встановлена сума збитків 245,5 млн. грн., забезпечено відшкодування 61,3 млн. грн.

Застосування адміністративного примусу в кредитно-фінансовій діяльності стає все більш актуальним і тому, що, як доводить світова фінансова криза, тільки за допомогою ринкового механізму не вдається регулювати економіку з метою справедливого перерозподілу коштів та ресурсів відповідно до цілей та завдань демократичного суспільства. І в цій сфері застосування державних методів управління, у тому числі адміністративного примусу, є необхідним.

Фундаментальною основою для даного дослідження стали праці таких вчених-адміністративістів як: В. Б. Авер’янова, О. М. Бандурки, Д. Н. Бахраха, В. М. Бевзенка, Ю. П. Битяка, В. В. Галунька, В. М. Гаращука, І. П. Голосніченка, П. В. Діхтієвського, Д. Г. Заброди, Р. А. Калюжного, С. В. Ківалова, Т. О. Коломоєць, В. К. Колпакова, А. Т. Комзюка, В. В. Конопльова, В. І. Курила, Р. С. Мельника, Д. В. Приймаченка, Н. П. Тиндик, Н. В. Хорощак, В. К. Шкарупи, Х. П. Ярмакі та ін. Окремі питання щодо проблематики даного дослідження відображено в роботах науковців з економіки, фінансового та банківського права:
Д. Д. Ван-Хуза, О. Д. Василика, М. П. Владимирової, Л.К. Воронової, Е. Д. Долана, А. В. Духневича, Е.
 Ф. Жукова, О. І. Лаврушина, В. Е. Леонтьєва, Р. Л. Міллера, А. М. Мороза, О. П. Орлюк, Г. Б. Поляка, М. Ф. Пуховкіної, Н. П. Радковської, М. І. Савлука, Б. І. Соколова, Н. Ф. Самсонова та ін.

Водночас, слід відзначити, що в сучасній адміністративно-правовій науці комплексні дослідження адміністративно-правового примусу в кредитно-фінансовій діяльності не проводилися. З огляду на це, виникла нагальна потреба у дослідженні адміністративного примусу в кредитно-фінансовій діяльності та пов’язаних з його застосуванням питань, які постали на сучасному етапі державотворення в Україні. Викладене пояснює актуальність теми дослідження, структуру дисертації, її зміст, а також вибір наукового, нормативно-правового та практичного матеріалу.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)