КОНТРОЛЬ І АНАЛІЗ В УПРАВЛІННІ ЕКОНОМІЧНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ: МЕТОДОЛОГІЯ ТА ОРГАНІЗАЦ




  • скачать файл:
title:
КОНТРОЛЬ І АНАЛІЗ В УПРАВЛІННІ ЕКОНОМІЧНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ ПІДПРИЄМСТВ: МЕТОДОЛОГІЯ ТА ОРГАНІЗАЦ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету і завдання дослідження, його об’єкт, предмет та методи, наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, зв'язок роботи з науковими програмами, наведено інформацію про апробацію та публікації результатів дослідження.

У першому розділі – “Науково-теоретичні передумови розвитку контролю і аналізу в управлінні економічним потенціалом підприємств” – окреслено передумови контрольно-аналітичної системи; розкрито зміст нової парадигми контролю економічного потенціалу; визначено місце і роль контролю в управлінні; показано його взаємозв’язок з аналізом.

В Україні існує проблема невідповідності економічного потенціалу та якісних характеристик його окремих елементів потребам зростання та відтворення вартості підприємств реального сектору економіки. Це пояснюється диспропорціями в економічному потенціалі промислових підприємств: майже половина з них є збитковими (45,9%); зниження обсягів виробництва у 2009 р. порівняно з попереднім (по Україні – на 18,8 %, по Луганському регіону на 14,0 %); залежність від зовнішніх джерел фінансування (по Україні – 0,61, по Луганській області – 0,72); високий фінансовий ризик (по Україні – 1,65, по Луганській області – 2,83). Такі тенденції підвищують ймовірність розвитку кризових явищ на підприємствах реального сектору економіки, що зумовлює необхідність зміни форм і методів управління їх економічним потенціалом. Забезпечення користувачів релевантними даними для прийняття обґрунтованих рішень вимагає формування достатньої контрольно-аналітичної інформації за рівнями управління. Контроль і аналіз є самостійними сегментами прикладної економічної науки, що тісно зв’язані, ґрунтуються на єдиній інформаційній базі, мають єдину спрямованість – на забезпечення розвитку економічного потенціалу. Оперативність і дієвість контролю залежать від якості облікової та аналітичної інформації. У свою чергу, контрольна інформація є базисом аналізу економічного потенціалу підприємств. Тому в даному дослідженні контроль і аналіз розглядаються як взаємозв’язані складові єдиної контрольно-аналітичної системи в управлінні економічним потенціалом.

Передумовою формування контрольно-аналітичної системи в управлінні економічним потенціалом є забезпечення зовнішніх і внутрішніх користувачів інформацією про наявність, стан, використання та резерви економічного потенціалу підприємств. Ця інформація необхідна для регулювання, планування, координації та прийняття управлінських рішень. Контрольно-аналітичну систему визначено як підсистему управління економічним потенціалом, що базується на єдиному інформаційному просторі та орієнтована на прийняття управлінських рішень і розробку стратегії запобігання ризикам. Вона включається до існуючої системи управління економічним потенціалом, посилюючи діагностичну та превентивну функції контролю і аналізу.

Сучасний стан практики контролю свідчить про необхідність розвитку його теоретичних і методологічних засад, які б відповідали меті та завданням управління економічним потенціалом підприємств у нових соціально-економічних умовах. Ця проблема актуалізується такими обставинами: обмеженість підходу до визначення ролі контролю в управлінні як інструменту виявлення відхилень від планових показників і перевірки законності господарських операцій; невідповідність принципу нейтральності; неповне врахування інтересів користувачів (зокрема, не розкривається інформація про зміну вартості фінансових інструментів, ризики бізнесу, резерви, відтворення вартості підприємства); відсутність інструментарію, придатного для створення протиризикового механізму управління; формальні підходи на практиці до організації внутрішнього контролю за результатами опитування респондентів (44% компаній не планують поліпшення системи внутрішнього контролю). 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)