УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМИ ВИТРАТАМИ АВІАКОМПАНІЇ




  • скачать файл:
title:
УПРАВЛІННЯ ЛОГІСТИЧНИМИ ВИТРАТАМИ АВІАКОМПАНІЇ
Тип: synopsis
summary:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, подано оцінку стану попередніх наукових досліджень, сформульовано мету і завдання дисертаційного дослідження щодо управління логістичними витратами, визначено наукову новизну, теоретичне та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі « Теоретико-методичні засади управління логістичними витратами при формуванні інвестиційного потенціалу авіатранспортних підприємств» досліджено сутність поняття «логістичні витрати авіакомпанії» та сучасні концепції управління загальними та логістичними витратами, узагальнено класифікацію логістичних витрат авіакомпанії та обґрунтовано гіпотезу про вплив логістичних витрат на інвестиційний потенціал та інвестиційну привабливість авіакомпанії.

Виходячи із концептуального визначення логістики Європейською логістичною асоціацією, в дисертаційній роботі конкретизовано сучасне визначення логістичних витрат авіакомпанії як грошового вираження використання її ресурсів, що обумовлене процесами планування, реалізації та контролювання сукупних операцій з переміщення вантажів і пасажирів, а також втрат, що виникають в разі неналежного виконання авіакомпанією своїх зобов’язань і відхилень від плану діяльності. Такий підхід дозволяє розглядати логістичні витрати в контексті діалектичної єдності витрат на безпосереднє виконання логістичних операцій, що знайшло своє відображення в системі бухгалтерського обліку, та втрат від нераціональної логістичної діяльності чи в результаті незалежних від авіакомпанії змін обставин та умов її функціонування та розвитку.

Запропоноване трактування логістичних витрат дозволяє акцентувати управлінські зусилля не тільки на операційній діяльності авіакомпанії, але й на розробці стратегічних і тактичних рішень щодо розвитку логістичної інфраструктури, вибору партнерів на ринку авіаційних перевезень, впровадження інновацій при наданні авіатранспортних послуг. 

Ґрунтуючись на сформульованій економічній сутності логістичних витрат авіакомпанії, в роботі узагальнено класифікацію логістичних витрат та запропоновано їх декомпозицію за фазами вантажних і пасажирських потоків з одночасною прив’язкою витрат до місць їх виникнення (рис.1). Розгляд логістичних витрат за класифікаційними ознаками дає змогу не тільки структурувати логістичні витрати, а й планувати їх склад і структуру на майбутнє, контролювати та регулювати їх рівень, а також досліджувати витратоформуючи чинники. Метою розробки системи управління витратами авіакомпанії є усунення з виробничого потоку дій, що не створюють цінність, але споживають ресурси, а також підвищення ефективності дій, що створюють цінність для споживачів авіатранспортних послуг.

В дисертаційній роботі досліджено специфічне місце авіакомпанії в ланцюгах товарного руху. З одного боку, авіакомпанія як суб’єкт господарювання  формує власні логістичні витрати, з іншого боку – всі виробничі витрати авіакомпанії на здійснення авіаційних перевезень є логістичними для суб’єктів споживання авіатранспортних послуг. Такий підхід обумовлює доцільність пошуку джерел зменшення логістичної складової загальних витрат авіакомпанії.  

Об’єднання двох джерел від’ємних грошових потоків - логістичних витрат і потенційних втрат - ґрунтується на концепції інтегрованої логістики як системи знаходження компромісів витрат при оптимізації рівня операційних та інвестиційних витрат, що буде сприяти формуванню інвестиційного потенціалу авіакомпанії за рахунок власних джерел.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)