ФОРМУВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПОТУЖНОСТІ АВІАПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
ФОРМУВАННЯ ВИРОБНИЧОЇ ПОТУЖНОСТІ АВІАПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету та завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, розглянуто доцільність розробки наукової проблеми, наведено основні результати дисертаційної роботи, рівень їхньої наукової новизни та практична значимість, описано форми їх апробації та використання.

У першому розділі «Теоретичні та методичні підходи щодо формування виробничої потужності авіапідприємств» визначено економічну сутність виробничої потужності підприємства, класифікацію факторів впливу на формування виробничої потужності та методичні підходи до оцінки формування виробничої потужності авіаційних підприємств.

В результаті дослідження наукових джерел було виявлено, що однією з базових економічних категорій, яка визначає найбільш загальні властивості та зв’язки, що виникають з приводу створення та збуту промислової продукції, є виробнича потужність.

Аналітичний огляд чисельних публікацій дав можливість виділити два головних аспекти визначення сутності виробничої потужності: з технологічної та економічної точки зору, а також проведено аналіз трактувань в деяких країнах світу поняття «виробничої потужності» та його різновидів.

Широкий діапазон поглядів та розбіжність відношення різних авторів до даної категорії дозволив сформувати узагальнююче поняття.  Таким чином, виробнича потужність авіабудівних підприємств визначена як максимально можливий обсяг річного випуску продукції (видобування, переробка сировини або надання  певних робіт, послуг) у визначеній номенклатурі, асортименті й якості при повному завантаженні устаткування і виробничих площ з урахуванням прогресивної технології та організації виробництва, що відповідають умовам поточного ринкового попиту. У порівнянні з іншими формулюваннями, запропоноване визначення враховує рівень модернізації та частку прогресивних технологій, еластичність, а також поточний ринковий попит на світовому ринку авіабудування.

Автором удосконалено класифікацію факторів впливу на формування виробничої потужності, які розділені на три основні групи: фактори формування виробничої потужності; фактори використання виробничої потужності; фактори регулювання капіталоємності продукції. Класифікація факторів, що впливають на величину формування виробничої потужності, побудована за ознакою їхньої деталізації (рис. 1).

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)