ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ НА ЗАСАДАХ КОМПЛЕКСНОГО ОЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
ФОРМУВАННЯ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ НА ЗАСАДАХ КОМПЛЕКСНОГО ОЦІНЮВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ МОЛОКОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання дослідження, предмет, об’єкт, розкрито наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі “Теоретико-методологічні засади формування стратегій розвитку підприємств” досліджено сутність та класифікацію стратегій розвитку підприємств, особливості процесу їх розробки й обґрунтовано потребу їх формування на засадах комплексного оцінювання діяльності підприємств.

Огляд літературних джерел і проведені дослідження дають підставу стверджувати про відсутність єдиного підходу до визначення поняття стратегія. Проаналізувавши сутність цього поняття та узагальнивши думки вітчизняних та зарубіжних економістів, у дисертації обґрунтовано теоретичні положення процесу стратегічного розвитку та встановлено, що стратегія розвитку – це напрямок руху до поставленої мети, спосіб досягнення визначених цілей, із урахуванням релевантних зовнішніх та внутрішніх умов, залежно від місії та наявних ресурсів. В роботі визнано недоцільним розглядати поняття “стратегія” в аспекті довгостроковості. З’ясовано, що час, на який розробляється стратегія, залежить від поставлених цілей, необхідних ресурсів, потенціалу підприємства та умов зовнішнього середовища.

Узагальнено наявні підходи до класифікації стратегій та обґрунтовано потребу удосконалення методики вибору найбільш ефективної серед багатьох стратегічних альтернатив.

Аналіз діяльності вітчизняних підприємств свідчить про недосконалість і теоретичний характер стратегій їхнього розвитку, відсутність механізму коригування стратегічних цілей зі зміною кон’юнктури ринку та незабезпеченість фінансовими і матеріальними ресурсами. Однією з причин неефективності формування та реалізації стратегій є низький рівень стратегічного аналізу та оцінювання діяльності підприємства. Складність цього етапу зумовлена недосконалістю наявних методичних підходів до оцінювання та аналізу діяльності, котрі не враховують особливості діяльності вітчизняних підприємств. Встановлено, що розмір підприємства безпосередньо впливає на вибір стратегії. Запропоновано розгляд стратегічних альтернатив для великих, середніх та малих підприємств.

Доведено, що стратегія має формуватися на засадах комплексного оцінювання діяльності підприємства.

За результатами досліджень запропоновано методику комплексного оцінювання діяльності підприємства, що передбачає визначення показників та характеристик всіх видів його діяльності, взаємозв’язку між ними та потенціалу їхнього розвитку (рис. 1). 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)