РОЗВИТОК ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ З ОСНОВ ЕКОНОМІКИ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ У ПІСЛЯДИПЛОМНІЙ ОСВІТІ




  • скачать файл:
title:
РОЗВИТОК ФАХОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ З ОСНОВ ЕКОНОМІКИ ВЧИТЕЛІВ ГЕОГРАФІЇ У ПІСЛЯДИПЛОМНІЙ ОСВІТІ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми, доцільність її дослідження; визначено мету, завдання, об’єкт і предмет; охарактеризовано методи, зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами; розкрито наукову новизну, практичне значення; наведено дані про апробацію та впровадження результатів дослідження, структуру й обсяг дисертації.

У першому розділі “Розвиток фахової компетентності з основ економіки вчителів географії як педагогічна проблема” – здійснено термінологічний аналіз основного поняття дослідження, розкрито особливості формування фахової компетентності з основ економіки вчителів географії в системі післядипломної педагогічної освіти.

Для вирішення педагогічної проблеми визначені методологічні підходи дослідження: компетентнісний, особистісний, акмеологічний, аксіологічний, синергетичний і системний, які уможливили реалізацію наукового задуму, поставлених завдань.

За рівнем узагальнення в дослідженні проаналізована система понять, які дозволили визначити базові терміни, дотичні до проблеми дослідження. Зважаючи на його об’єкт, професійний розвиток педагога розглянуто як закономірний і цілеспрямований процес якісних змін не лише фахових знань і умінь, а й мотивів, ставлень, професійних і особистісних якостей, професійної Я-концепції педагога.

Професійний розвиток є сутністю діяльності системи післядипломної педагогічної освіти, яка складається з установ освіти й освітніх організацій: університетів, які надають післядипломну освіту; інститутів післядипломної педагогічної освіти; методичних кабінетів (центрів); методичних об’єднань; асоціацій учителів; громадських організацій, які беруть участь у підвищенні кваліфікації вчителів тощо.

Основним завданням професійного розвитку педагога в закладах післядипломної педагогічної освіти є подолання невідповідності між вимогами, що висуваються до нього, і рівнем його професійної підготовки. Саме на це звертається увага в працях С. Болтівця, С. Вершловського, А. Кузьмінського, С. Крисюка та ін. Зроблено висновок, що професійний розвиток учителів географії проходить в умовах неперервної освіти (Н. Бібік, Н. Ничкало, Н. Протасова, М. Романенко), а навчання будується на засадах андрагогічного підходу (С. Змєєв, Г. Ковальчук, Н. Протасова, С. Сисоєва).

Проаналізовано праці вчених, які вивчають проблему розвитку професійної компетентності вчителів (О. Дубасенюк, Л. Карпова, А. Кузьмінський, А. Маркова, Т. Сорочан, Г. Яворська). У них професійна компетентність учителя розглядається як загальне утворення, яке дозволяє вчителю здійснювати педагогічну діяльність як професійну в усіх її аспектах (культуротворчому, соціальному, особистісно-розвивальному, навчально-виховному тощо). Поняття “фахова компетентність учителя визначає особливості професійної діяльності, а саме: розуміння цінності предмета викладання для суспільства та життя молодої людини в цьому суспільстві, знання з предмета та володіння методиками й технологіями його викладання, застосування всієї сукупності професійних знань для вирішення фахових завдань. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)