НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПЛОДООВОЧЕВИХ ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ




  • скачать файл:
title:
НАПРЯМИ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРАЦІ НА ПЛОДООВОЧЕВИХ ПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

У першому розділі дисертації “Науково-теоретичні основи ефективності праці на підприємствах”  розкрито сутність ефективності праці як економічної категорії, висвітлено методологічні основи теорії управління ефективністю праці у ринковій економіці, а також методичні основи оцінювання ефективності праці.

Досліджено сутність ефективності праці, на основі чого було зроблено висновок, що  це – соціально-економічна категорія, яка відображає реальний рівень віддачі праці при необхідному забезпеченні робітників основними та оборотними засобами з врахуванням ризиків, обумовлених негативним впливом нестабільного зовнішнього середовища. Розроблена структурна схема ефективності праці, відповідно до якої ефективність праці охоплює економічний, соціальний та організаційний ефекти. Критеріями при цьому виступають максимізація економічних результатів і мінімізація витрат, задоволення потреб та інтересів працівників, цілісність й організаційний устрій підприємства відповідно.

При управлінні підвищенням ефективності праці на підприємстві важливо враховувати вплив факторів, які її змінюють, результати чого оцінюються на основі  показників-індикаторів. Класифікація факторів впливу на ефективність праці здійснювалась відповідно до вибору ряду критеріїв: за природою дії – економічні, організаційні, соціальні, виробничі, правові; за ставленням щодо об’єкта дослідження (ефективності праці) – внутрішні, зовнішні; за масштабом впливу – персональні,  командні та колективні (на мікро- мезо- та макрорівнях ефективності праці відповідно); за часом дії – постійні, змінні; за можливістю виміру впливу – вимірні, невимірні.

Складність та багатогранність дії ефективності праці як важливої складової високої результативності фінансово-господарської діяльності підприємства зумовлена наявністю відповідного синергетичного ефекту  (рис. 1). Даний ефект пояснюється взаємодією персональних характеристик працівників, їх здатністю взаємодіяти з предметами і засобами праці та забезпечувати дохід і прибуток, враховуючи загальну мету фінансово-господарської діяльності підприємства.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)