ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЧНОГО АГРОВИРОБНИЦТВА




  • скачать файл:
title:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНІ ЗАСАДИ ФОРМУВАННЯ ОРГАНІЧНОГО АГРОВИРОБНИЦТВА
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

У першому розділі “Теоретико-методологічні засади становлення і розвитку органічного аграрного виробництва” здійснено аналіз генезису ідей і принципів формування органічного аграрного виробництва як концептуального фундаменту екологізації аграрної сфери, досліджено підходи до визначення сутності поняття “органічне агровиробництво”, розкрито загальний механізм розвитку органічного агровиробництва в умовах глобалізації, узагальнено методологічні і методичні основи дослідження органічного агровиробництва.

Розвиток аграрного сектору економіки України вимагає дотримання тісного взаємозв’язку між світовими викликами глобалізації, орієнтованими на систему ведення органічного сільськогосподарського виробництва, яка б відповідала життєвим інтересам людства. Органічне агровиробництво є, з однієї сторони, проявом нової філософії щодо формування взаємовідносин між людиною, її діяльністю та довкіллям, з другої – ринковим явищем, що повинно виконувати вимоги сучасного агропродовольчого ринку.

Органічне агровиробництво розглянуто як складна екологічно збалансована система органічного сільськогосподарського виробництва, в якій ключовими завданнями є ефективне виробництво натуральної продукції з високими біологічно цінними якостями та оздоровчими властивостями для забезпечення повноцінного харчування людей, виключає будь-які ризики для здоров’я, сприяє збереженню навколишнього природного середовища. При органічному агровиробництві максимально застосовуються біологічні фактори підвищення продуктивної родючості ґрунтів з дотриманням стандартів, які регулюють технологічні процеси виробництва, встановлюють чіткі правила сертифікації, маркування, переробки, зберігання та реалізації органічної продукції.

Відповідно до чотирьох базових принципів, задекларованих Міжнародною федерацією органічного сільськогосподарського руху – IFOAM, на яких базується розвиток перспективного методу господарювання на землі (здоров’я; екологія; справедливість; турбота), в дисертації деталізовано основні чинники макро- і мікросередовища та елементи, які впливають на формування цілісної системи органічного агровиробництва в сільськогосподарських підприємствах. Доведено, що мікросередовище системи органічного агровиробництва на рівні агропідприємства повинні забезпечувати різноманітні елементи, які діють на основних етапах її функціонування. На першому етапі – первинного виробництва продукції – елементи, які регламентують стандарти та вимоги до органічного виробництва; контроль якості продукції; агроекологічні методи боротьби з шкідниками, хворобами і бур’янами та ін. На цьому етапі важливим чинником формування цілісної системи, основою органічного агровиробництва є наявність екологічно чистих земель, придатних для виробництва сертифікованої органічної продукції. Другий етап – підготовчі процеси до реалізації виробленої продукції та продуктів харчування на агропродовольчому ринку входять такі елементи: переробка органічної сировини; виробництво харчових продуктів; сортування; пакування; система маркування органічної продукції та продуктів харчування; зберігання; транспортування. Заключний – третій етап, пов’язаний з реалізацією органічної продукції на ринку, на якому задіяні елементи маркетингу, а саме: маркетинговий аналіз; цінова політика; стимулювання попиту споживачів на внутрішньому ринку; просування органічної продукції на внутрішній і зовнішній агропродовольчі ринки.

Виключно важлива роль в ефективному веденні органічного сектора належить державі, яка повинна формувати загальний механізм державного регулювання і його підтримки. На основі врахування тенденцій функціонування органічного сектора в країнах ЄС і особливостей його становлення в Україні розроблено концептуальну 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)