ЕКОНОМІКО-ЕНЕРГЕТИЧНА ОЦІНКА ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ




  • скачать файл:
title:
ЕКОНОМІКО-ЕНЕРГЕТИЧНА ОЦІНКА ВИРОБНИЦТВА МОЛОКА В СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, ступінь розробки, мету й зав­дання дисертаційного дослідження, визначено об’єкт, предмет, методи, сфор­мульовано наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі – «Теоретико-методологічні аспекти економіко-енергетичної оцінки виробництва молока в сільськогосподарських під­приємствах» визначено особливості сільськогосподарських підприємств, що зай­маються виробництвом молока, розглянуто основи теорії економічної та енергетичної ефективності виробництва молока, їх критерії й показники, викла­дено методики економічної та енергетичної оцінки технологій у молочному скотарстві.

Забезпечення надійного задоволення суспільних потреб у молоці залежа­тиме від розвитку молочного скотарства у великих сільськогосподарських підприємствах, що спеціалізуються на виробництві молока. Такі підприємства характеризуються наявністю відповідного генофонду тварин з необхідними продуктивними властивостями. Важливе значення цих підприємств зумовлене й вагомим місцем молока та продуктів його переробки на продовольчому ринку країни.

Встановлено, що саме молочно-м’ясні ферми із завершеним оборотом стада є найефективнішими в сучасних умовах господарювання, адже через біологічні особливості великої рогатої худоби процес відтворення молочного стада є тривалим і потребує постійного поповнення відповідною кількістю одержаного приплоду.

У роботі звернуто увагу на те, що вибір оптимального розміру сільсько­господарського підприємства має велике значення для підвищення ефектив­ності виробництва молока. Встановлено, що великі сільськогосподарські підприємства мають у своєму розпорядженні комплекс чинників, які позитивно впливають на ефективність виробництва молока. До них належать: можливість використання досягнень науково-технічного прогресу; можливість забезпечен­ня тварин міцною та збалансованою кормовою базою; раціональна організація трудових процесів; переваги при отриманні кредиту та збуті продукції тощо.

Будь-яке сільськогосподарське підприємство є складним поєднанням різноманітних технологічних процесів та операцій, організованих і скоорди­нованих з метою виробництва продукції. У зв’язку з цим пропонуємо здійсню­вати оцінку окремих технологічних особливостей виробництва молока за допомогою системи бальної оцінки, яка дасть змогу класифікувати сільськогос­подарські підприємства за рівнем енергетичної ефективності виробничих процесів 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)