ФІНАНСОВЕ ОЗДОРОВЛЕННЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ГАЛУЗІ




  • скачать файл:
title:
ФІНАНСОВЕ ОЗДОРОВЛЕННЯ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА В УМОВАХ РЕФОРМУВАННЯ ГАЛУЗІ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми; вказано зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами; визначено мету та завдання, об’єкт і предмет, методи дослідження; викладено наукову новизну й практичне значення одержаних результатів; подано відомості про публікації, структуру та обсяг дисертації.

У першому розділі«Теоретичні основи фінансових відносин і фінансового оздоровлення житлово-комунального господарства» – досліджено ринок житлово-комунальних послуг як об’єкта фінансових відносин, склад та особливості фінансових потоків житлово-комунального господарства, визначено напрями фінансового оздоровлення житлово-комунального господарства.

Житлова політика має унікальне становище в загальній системі державної стратегії й політики, оскільки, з одного боку, зачіпає економічні інтереси кожного громадянина, а з іншого – перебуває в тісному зв'язку з іншими напрямами соціально-економічної політики держави.

Виявлено закономірності функціонування й взаємодії ринку житлового фонду та житлово-комунальних послуг, які необхідно враховувати при визначенні напрямів розвитку сфери житлово-комунального господарства в Україні в найближчому майбутньому й у перспективі. Характер такої взаємодії, безумовно, накладає відбиток на специфіку встановлення цін на житлово-комунальні послуги й тарифну політику, що проводиться в досліджуваній сфері.

Сфера житлово-комунального господарства за своїми галузевими характеристиками пов'язана з наданням послуг з поточного функціонування житлового фонду, його капітального ремонту й проведення заходів щодо благоустрою прибудинкових територій. Для житлово-комунальних послуг характерні: належність до групи життєзабезпечення; соціальна значущість; низька замінюваність іншими послугами. Нова система економічних відносин в житлово-комунальному господарстві передбачає принципову зміну як функцій її учасників, так і механізмів їх взаємодії й управління фінансовими потоками.

Підвищення якості житлово-комунального обслуговування, забезпечення надійності функціонування комунальних систем життєзабезпечення, вдосконалення тарифної політики, відмова від дотаційності галузі – вирішення вказаних завдань неможливо здійснити без досягнення певного рівня конкуренції у сфері житлово-комунального господарства. Формування конкурентного середовища дасть змогу створити ринкові основи роботи житлово-комунального господарства й забезпечити оптимальне співвідношення між вартістю і якістю житлово-комунальних послуг. Проте стан конкурентного середовища безпосередньо залежить від рівня розвитку підприємництва, насамперед, в його малих і середніх формах. На відміну від більшості інших галузей міського господарства, де рівень розвитку підприємництва вже досить високий, наприклад, у торгівлі, громадському харчуванні, будівництві, рівень розвитку підприємництва в житлово-комунальному господарстві міста та області залишається украй низьким.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)