Формування необоротних активів торговельних підприємств




  • скачать файл:
title:
Формування необоротних активів торговельних підприємств
Тип: synopsis
summary:

 

Основний зміст роботи

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації; визначено мету, основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; сформульовано наукову новизну та практичне значення роботи, наведено дані щодо апробації, структури та обсягу дисертаційної роботи.

У першому розділі роботи – „Теоретичні основи формування необоротних активів торговельних підприємств” досліджено сутність необоротних активів та їхню сучасну класифікацію, визначено засади побудови процесу управління формуванням необоротних активів торговельних підприємств, обґрунтовано концептуальні підходи до оцінки ефективності управління формуванням цих активів.

У забезпеченні ефективного функціонування і розвитку торговельних підприємств суттєва роль належить управлінню їх необоротними активами. Незважаючи на широке застосування поняття „необоротні активи” в сучасній теорії і господарській практиці, його зміст у сучасній літературі досліджено ще недостатньо комплексно і глибоко. В процесі дослідження розглянуто систему найважливіших сутнісних характеристик, що визначають це поняття, і запропоновано таке його формулювання: „Необоротні активи підприємства – це комплекс його майнових цінностей, життєвий цикл яких перевищує один рік, що становлять основу його стратегічного потенціалу і забезпечують здійснення різних видів господарської діяльності, які формуються за рахунок основного капіталу”.

Формування необоротних активів торговельних підприємств потребує відповідної їхньої класифікації як об’єкта управління. Така класифікація міститься як в працях багатьох сучасних науковців, так і у відповідних нормативних актах України. Водночас, варто зазначити, що в процесі такої класифікації науковці не завжди дотримуються єдиних підходів до формування системи відповідних класифікаційних ознак і не повною мірою враховують особливості торговельної діяльності. Тому в процесі розгляду класифікації цих активів як комплексного об’єкта управління чітко розмежовано класифікаційні ознаки, що стосуються їх окремих видів. Так, класифікацію загального комплексу цих активів запропоновано здійснювати за такими основними ознаками: функціональний вид необоротних активів; вид торговельної діяльності підприємства; вид господарської діяльності, що пов’язаний із відповідними видами необоротних активів; стратегічний період функціонування активів; характер володіння необоротними активами; характер власності, що спрямований на формування цих активів.

Формування необоротних активів – це один з видів функціонального управління, який є невід’ємною складовою частиною загального управління господарською діяльністю торговельних підприємств. Воно характеризується постійним вдосконаленням наукових підходів та концепцій, на базі яких здійснюється. Однією з найбільш сучасних концепцій такого управління є концепція процесного підходу до управління, поняття якого стосовно нашого об’єкта дослідження сформульовано таким чином: „Процесний підхід до управління формуванням необоротних активів підприємства характеризує особливу форму його здійснення за спеціально розробленою технологією на основі виділення всіх етапів цього формування у самостійний процес, змістом якого є перетворення інформаційних, фінансових та інших ресурсів в управлінські рішення з питань забезпечення необхідного їх обсягу та складу”.

Побудова процесу управління формуванням необоротних активів торговельних підприємств потребує чіткого визначення функцій цього управління, які поділяються на загальні та спеціальні. До загальних функцій, згідно із сучасною теорією менеджменту, належать: прогнозування; планування; організація і координація; мотивація; контроль і регулювання. Спеціальні функції управління сформульовано так: виявлення умов формування необоротних активів; визначення потреби в окремих видах необоротних активів; обґрунтування форм фінансування необоротних активів; визначення потреби у загальному обсязі основного капіталу підприємства; обґрунтування джерел формування основного капіталу.

Управління формуванням необоротних активів торговельних підприємств потребує визначення його головної мети і основних завдань. Головна мета цього управління – забезпечення необхідної потреби в окремих видах необоротних активів та формування відповідного обсягу основного капіталу підприємства. Вона має забезпечуватися вирішенням таких основних завдань: врахування в процесі розвитку необоротних активів підприємства параметрів зовнішнього і внутрішнього середовища; оптимізація потреби в окремих видах необоротних активів підприємства для забезпечення його стратегічного розвитку; обґрунтування найдоцільніших методів фінансування необоротних активів підприємства, що адекватні умовам зовнішнього і внутрішнього середовища; оптимізація загального обсягу основного капіталу на базі обраних методів фінансування необоротних активів; оптимізація джерел формування основного капіталу підприємства.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)