МЕХАНІЗМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ДІЯЛЬНОСТІ АГРАРНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ  ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У першому розділі «Теоретико-методичні засади формування і функціонування механізмів забезпечення економічної ефективності діяльності аграрних підприємств» – досліджено сутність і взаємозв'язок понять ефективності та платоспроможності аграрних підприємств, основні підходи до  забезпечення ефективності та платоспроможності аграрних підприємств, методичні засади оцінки ефективності та платоспроможності аграрних підприємств.

Доведено, що економічна ефективність діяльності аграрних підприємств визначає їх платоспроможність, а саме здатність вчасно задовольняти платіжні вимоги кредиторів, виплачувати заробітну плату працівникам, здійснювати розрахунки з бюджетами всіх рівнів. На основі узагальнень результатів досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених встановлено, що платоспроможність підприємств – це їх здатність своєчасно виконувати свої зобов’язання платіжними засобами, які задовольняють кредитора. До таких платіжних засобів відносяться основні засоби, нематеріальні активи, об'єкти незавершеного будівництва, понаднормативні запаси товарно-матеріальних цінностей, акції та інші довгострокові фінансові вкладення, короткострокові фінансові вкладення, які з якось причин не можуть бути погашені в короткі  терміни та інші активи які не використовуються в діяльності підприємства.

Доведено взаємозв’язок понять економічна ефективність, платоспроможність, фінансова стійкість, ліквідність та кредитоспроможність. Встановлено, що категорія платоспроможність ширша за своїм значенням ніж ліквідність і кредитоспроможність. Якщо підприємство в цілому виконує боргові зобов'язання, то це є передумовою (гарантією) того, що воно повертатиме й надані кредитні ресурси. А для підприємства, яке не має короткострокової платоспроможності питання кредитоспроможності не повинно ставитися взагалі, оскільки вона заздалегідь відсутня.

Аграрне виробництво пов’язане із тривалим виробничим циклом, на нього впливають сезонність виробництва, природно-кліматичні умови, стан зовнішнього економічного оточення, наслідком чого є низька економічна ефективність та платоспроможність аграрних підприємств. Визначено, що платоспроможність аграрного підприємства – це стан його фінансів у певні періоди, за якого в установлені строки ним виконуються зобов'язання (короткострокові і довгострокові) при використанні активів, здійснюються платежі та фінансуються  витрати операційної діяльності.

Ефективність і платоспроможність аграрних підприємств зумовлюється дією внутрішніх і зовнішніх чинників. В результаті дослідження нами типізовано й згруповано ознаки платоспроможності та визначено її види 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)