МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ІНВЕСТИЦІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЇ

 

У вступі обґрунтовано актуальність обраної теми, сформульовано мету і завдання дослідження, визначено об’єкт, предмет, наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі «Соціально-економічні й організаційні передумови (основи) удосконалення інвестиційної діяльності підприємства» розглянуто соціально-економічні аспекти активізації інвестиційної діяльності. Наведено основні фактори змін у зовнішньому середовищі підприємства, що впливають на активізацію інноваційно-інвестиційної діяльності (рис. 1). Сьогодні конкурентною перевагою підприємств, що дозволяє Україні суперничати на сучасних глобальних ринках, стає модернізація виробництва.

Розвиток вітчизняної економіки, підвищення конкурентоспроможності українських підприємств і виробленої ними продукції з метою подолання економічного відставання від розвинутих країн неможливі без здійснення інвестицій, у першу чергу, у виробничу сферу, її інноваційний розвиток. Найважливішим шляхом подолання економічного відставання є стимулювання активізації інноваційно-інвестиційної діяльності, удосконалення організаційно-економічних механізмів, залучення інвестиційних ресурсів.

У сьогоднішній економіці інвестиційні рішення здійснюються на підставі аналізу і вибору стратегічних альтернатив розвитку підприємства у вигляді інвестиційних проектів і програм. Різноманітність ситуації зовнішнього середовища, недостатність і неточність інформації, багатокритеріальність оцінки ефективності потребують подальшого вдосконалення методології оцінки інвестиційних проектів на підставі концепції приведеної вартості.

Проаналізовано існуючі підходи на основі дослідження з економічної оцінки і відзначено деякі аспекти, що потребують подальшого більш глибокого розгляду.

По-перше, це формування й розрахунки грошових потоків, оскільки від їх вірогідності буде залежати ефективність інвестиційного рішення. По-друге, важливе значення має фактор часу. Незважаючи на те, що сучасна методологія оперує такими показниками, як чиста приведена вартість (ЧПВ), внутрішня норма прибутковості (ВНП), індекс прибутковості (ІД) і період окупності, у яких ураховується вартість грошей у часі, беруться до уваги не всі прояви фактора часу і, особливо, внутрішньокроковий розподіл грошового потоку та його динаміка. По-третє, реалізованість інвестиційного проекту. Це питання в існуючій методології  зовсім не розглядається, адже будь-який інвестиційний план (проект) може бути здійснений, якщо на це є фінансові ресурси. У роботі дано поняття фінансової реалізованості і розроблено методичний підхід до оцінки фінансової реалізованості. Інші питання стосуються проблеми врахування інфляції, невизначеності, умов фінансування та оцінки інвестиційних рішень.

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)