МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ В СИСТЕМІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
МЕХАНІЗМИ РЕАЛІЗАЦІЇ КАДРОВОЇ ПОЛІТИКИ В СИСТЕМІ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційного дослідження, визначено стан його наукової розробки, вказано на зв’язок з науковими програмами, проектами, планами, сформульовано мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження, а також розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наведено відомості про їх апробацію та публікації.

У першому розділіОсновні засади теорії і практики державного управління щодо механізмів реалізації кадрової політики в Україні”  – досліджено та проаналізовано питання, що стосуються основних засад теорії і практики кадрової політики та механізмів її реалізації, впливу специфіки військової служби на ефективність застосування механізмів реалізації кадрової політики в Збройних Силах України та досвіду провідних країн світу щодо застосування механізмів реалізації кадрової політики в збройних силах.

Дослідження показали, що ефективність реалізації кадрової політики в системі Збройних Силах України змінюється залежно від економічних можливостей держави, доцільності та обґрунтованості обраних механізмів реалізації та завдань, які мають виконувати Збройні Сили в межах існуючого кадрового потенціалу. На підставі зазначених показників, які є основою проведення дослідження, визначаються варіанти розвитку кадрової політики, а також необхідний обсяг заходів, спрямованих на збереження та відновлення кадрового потенціалу Збройних Сил України.

Аналіз наукових праць підтверджує, що єдиного розуміння сутності механізмів державного управління майже не існує. У зв’язку з цим сформульовано узагальнене визначення поняття “механізми державного управління” як сукупності масиву правових норм, що регламентують організаційні засади, відповідних державних органів, організованих у систему для здійснення цілей (завдань) державного управління згідно з їх правовим статусом та процесу реалізації вказаними органами свого функціонального призначення. Виходячи з цього визначення пропонується розуміння механізму реалізації кадрової політики як сукупності комплексу правових норм, що регламентують організаційні засади відповідних кадрових органів, організованих у систему для здійснення цілей (завдань) кадрової політики згідно з їх правовим статусом, а також процесу реалізації вказаними кадровими органами свого функціонального призначення.

Аналіз досвіду зарубіжних країн свідчить, що кожна країна світу має власні, притаманні лише їй, механізми реалізації кадрової політики у збройних силах. Ефективність реалізації кадрової політики кожної держави залежить від її фінансових можливостей. Крім того, важливе значення має престиж військової служби в країні та конкурентоспроможність збройних сил на ринку праці держави, що забезпечує можливість залучати кращих фахівців для потреб армії.

Таким чином, особливості формування механізмів реалізації державної кадрової політики полягають у тому, що, по-перше, механізми державного управління є основою для формування механізмів реалізації державної кадрової політики, по-друге, механізми реалізації цілком залежать від змісту державної кадрової політики, по-третє, на формування конкретних механізмів реалізації кадрової політики впливають економічні можливості держави, стан нормативно-правової бази з питань кадрової політики, а також структура системи державних кадрових органів, які мають безпосередньо реалізовувати основні вимоги державної кадрової політики через відповідні процедури та методи кадрової роботи.

У другому розділі“Особливості впровадження механізмів реалізації військової кадрової політики в Збройних Силах України” – визначено особливості діючих механізмів реалізації військової кадрової політики шляхом оцінки існуючого стану реалізації кадрової політики в Збройних Силах України через кількісно-якісний аналіз персоналу Збройних Сил України як об’єкта реалізації кадрової політики. Крім того, проаналізовано кадровий потенціал Збройних Сил України і процес управління ним та розкрито роль психологічного аспекту в реалізації кадрової політики в Збройних Силах України.

З’ясовано, що система кадрового менеджменту номенклатурного типу, яка діяла в Збройних Силах України, найбільш притаманна країнам, збройні сили яких мають велику чисельність та складну організаційну будову

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)