ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ СТІЙКОСТІ ТОРГОВЕЛЬНИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, завдання, об’єкт і предмет дослідження, відображено наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, особистий внесок здобувача і надано відомості про апробацію, публікації та структуру роботи

У першому розділі «Теоретико-методичні основи забезпечення економічної стійкості підприємств» узагальнено сучасні підходи до забезпечення економічної стійкості підприємств і напрями підвищення ефективності цього процесу; обґрунтовано необхідність розробки організаційно-економічного механізму забезпечення економічної стійкості торговельних підприємств; розглянуто й уточнено понятійно-категоріальний апарат, що стосується економічної стійкості підприємств.

У роботі обґрунтовано, що суттєва роль у досягненні стабільних результатів діяльності підприємств у мінливому ринковому середовищі належить забезпеченню їх економічної стійкості. Це зумовлює підвищення вимог до методичної та організаційної складової управління цим процесом.

Аналіз сучасних підходів до тлумачення категорії «економічна стійкість» дозволив виділити її характерні риси, з урахуванням яких економічну стійкість підприємства запропоновано визначати як його здатність функціонувати та розвиватись у несприятливих умовах господарювання завдяки упорядкуванню операційних процесів і параметрів складових внутрішнього середовища підприємства для підтримки його рівноважного стану.

На економічну стійкість підприємства впливає значна кількість чинників, які необхідно враховувати у процесі її забезпечення. Класифікацію чинників доповнено класифікаційною ознакою – за повторюваністю впливу, відповідно до якої вони розподіляються на чинники повторюваного та неповторюваного (одноразового) впливу. Такий розподіл, забезпечить підприємству уникнення економічно невиправданих витрат часу і коштів, зокрема на моніторинг і формування інформаційної бази чинників неповторюваного впливу.

 

Оцінка підходів до забезпечення економічної стійкості підприємства показала, що цей процес для торговельних підприємств недостатньо обґрунтований як механізм із чітко виділеними складовими, системою причинно-наслідкових зв’язків між ними, визначеним порядком його функціонування та організаційно-економічними заходами для досягнення необхідного рівня економічної стійкості. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)