АГРЕГУВАННЯ МОДЕЛЕЙ «ВИТРАТИ-ВИПУСК» ДЛЯ ЕКОЛОГІЧНО ЗБАЛАНСОВАНОЇ ЕКОНОМІКИ




  • скачать файл:
Название:
АГРЕГУВАННЯ МОДЕЛЕЙ «ВИТРАТИ-ВИПУСК» ДЛЯ ЕКОЛОГІЧНО ЗБАЛАНСОВАНОЇ ЕКОНОМІКИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі розкрито актуальність теми, необхідність її дослідження, зв’язок дисертаційної роботи з науковими програмами, визначені мета, задачі, об’єкт, предмет і методи дослідження, наукова новизна та практичне значення одержаних наукових результатів, також подається інформація про їх впровадження, особистий внесок здобувача та апробацію результатів дисертаційного дослідження.

У розділі 1 – «Теоретичні засади екологічної економіки та необхідність агрегування еколого-економічних балансових моделей» здійснено аналіз структурної перебудови у сучасному світі, представленої доктринами «сталого розвитку». Досліджено особливості структурних перетворень економіки, вказано роль та місце екологічних факторів у загальній соціо-економіко-екологічній системі.

Забезпечення еколого-економічної взаємодії на засадах концепції сталого розвитку та окремо виділених її елементів потребує реалізації певних організаційно-управлінських, соціально-економічних та техніко-технологічних рішень, які у випадку своєї практичної реалізації здатні змінити відповідні параметри еколого-економічної системи, спрямовані на усунення негативних ефектів виробничо-господарської діяльності та узгодження виділених економічних та екологічних показників.

Описана структура взаємодії економічної та екологічної складових є складною системою, характерною рисою якої є те, що зв’язки між її елементами хоча й мають об’єктивний характер, але реалізуються в процесі управлінсько-господарської діяльності. Однією з вимог її функціонування логічно розглядати питання збалансованості показників економічного та екологічного секторів. При цьому умова збалансованості повинна виконуватися як окремо для кожного з них, так і у цілому для загальної економіко-екологічної системи. Ключовими елементами відповідної моделі повинні слугувати баланси випущеної продукції, розподіл її за напрямами економічної діяльності, включно з потребами на задоволення екологічних вимог, екологічний баланс, критерії виконання економічних соціальних та екологічних цільових показників.

Основу таких балансових моделей складає балансовий метод співставлення наявних матеріальних, трудових, фінансових та інших ресурсів та потреб в них. Балансовий метод та створені на його основі моделі слугують основним інструментом підтримки пропорцій в економічній системі. Такі моделі характеризують пропорції, що склалися між економічними суб’єктами господарювання, а також використовуються з метою виявлення диспропорцій між окремими ланками економічної системи шляхом порівняння обсягів потреб та безпосереднього споживання фактичних ресурсів.

Включення екологічної складової в структуру національної економіки у розрізі існуючих видів економічної діяльності на концептуальному рівні реалізується за допомогою схеми розширеної таблиці «витрати-випуск», в якій відображено не лише потоки між секторами звичайних товарів та послуг, але і випуск та знищення забруднювачів. Відповідно розширюється звичайна класифікація видів економічної діяльності і товарів: до неї додатково включається номенклатура різних забруднювачів і заходи з їх утилізації.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)