ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК РЕГІОНАЛЬНОГО РИНКУ ПРАЦІ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК РЕГІОНАЛЬНОГО РИНКУ ПРАЦІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі «Теоретико-методичні засади функціонування ринку праці» розкрито зміст поняття «ринок праці» та «регіональний ринок праці», встановлено фактори їх ефективного функціонування, систематизовано теоретичні та методичні підходи до дослідження ринку праці; сформована система загальнонаукових і спеціальних методів оцінки стану та тенденцій розвитку регіонального ринку праці.

Встановлено, що розкриття змісту ринку праці можна здійснювати з різних позицій, акцентуючи увагу на об’єктній (робоча сила) чи суб’єктній (відносини між роботодавцями і найманими працівниками) стороні. Суб’єктно-об’єктний підхід передбачає розкриття взаємовідносин між учасниками ринку праці щодо купівлі-продажу даного специфічного товару. Встановлення тісного зв’язку ринку праці з іншими елементами ринкової економіки є результатом застосування системного підходу, а вивчення його різних ракурсів та аспектів – комплексного підходу.

Зв’язок ринку праці (рис. 1) з ринком товарів та послуг проявляється у необхідності реалізації результатів трудової діяльності на цьому ринку задля отримання роботодавцями прибутку та задоволення потреб споживачів. Зв’язок з ринками капіталу, сировини та матеріалів проявляється через, по-перше, здійснення оплати праці найманих працівників на контрактно-договірній основі та, по-друге, надання фінансового та матеріально-технічного забезпечення виробничого процесу. Тісний взаємозв’язок встановлено з ринками із іншими об’єктами купівлі-продажу.

Аналіз теоретичних підходів щодо розуміння економічної категорії «ринок праці» та розкриття його змісту дозволив сформулювати власне трактування цього поняття з чотирьох різних позицій: соціально-економічної, економіко-географічної, організаційно-трудової та організаційно-правової. При цьому найбільш повним та комплексним є визначення поняття «ринок праці» з організаційно-правової позиції, а найбільш простим та прийнятним – з соціально-економічної позиції, як ринок купівлі-продажу робочої сили.

 

Дослідження ринку праці з економіко-географічної позиції слід здійснювати у галузевому та регіональному розрізі, виділивши поняття «локальний (місцевий) ринок праці», «ринок праці регіону (району)» та «видовий (галузевий) ринок праці», тобто ринок праці, що встановлюється відповідно до Класифікатору видів економічної діяльності.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)