МЕТОДИКА ТА ОРГАНІЗАЦІЯ АНАЛІЗУ ОПЕРАЦІЙ БАНКІВ З КРЕДИТУВАННЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ




  • скачать файл:
Название:
МЕТОДИКА ТА ОРГАНІЗАЦІЯ АНАЛІЗУ ОПЕРАЦІЙ БАНКІВ З КРЕДИТУВАННЯ СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету, завдання і об’єкти дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретичні засади аналітичного дослідження кредитних операцій з суб’єктами господарювання» розглянуто основні засади формування аналітичного забезпечення за операціями банків з кредитування суб’єктів господарювання (на прикладі господарських організацій). Визначено сутність та узагальнено класифікацію банківських кредитів, що надаються суб’єктам господарювання. Уточнено сутність термінів «кредитна послуга», «кредитний продукт» та «операція із кредитування суб’єктів господарювання» як інструментів реалізації кредитної діяльності банків. Це дало змогу визначити пріоритетність об’єктів кредитної справи з метою проведення аналітичних процедур на різних етапах кредитування суб’єктів господарювання.

В роботі визначено, що операція із кредитування суб’єктів господарювання характеризується в двох аспектах: як дія, що пов’язана із наданням грошових коштів позичальнику – суб’єкту, та дія, пов’язана із виникненням зобов’язань у операціях кредитного характеру, що супроводжуються додатковими документарними послугами. Такий характер терміну дає підстави виокремити комплекс кредитних операцій саме із суб’єктами господарювання для здійснення подальших облікових та аналітичних процедур.

У процесі вивчення наукової літератури та практики банків другого рівня традиційну класифікацію банківських кредитів, що надаються суб’єктам господарювання, уточнено та доповнено такими ознаками: за формою власності суб’єкта господарювання та за компетенцією органів з погодження операції. За другою критеріальною ознакою практикою роботи кредитних департаментів банків доведена важливість органу з погодження кредиту, який безпосередньо впливає на ліміти видачі кредиту, контроль за супроводженням та кількість і різноманітність аналітичних процедур. Обґрунтовано, що кредити класифіковано як із нижчим рівнем компетенції, середнім, вищим рівнем, а також найвищим рівнем компетенції, який характеризує кредити на списання за рахунок спеціальних резервів.

Сутність методичного забезпечення аналізу кредитних операцій банків з суб’єктами господарювання розглянуто через систематизацію складових комплексного аналізу шляхом розкриття інформації у підсистемі фінансового та управлінського аналізу. Структурна модель методики комплексного аналізу кредитних операцій банків з суб’єктами господарювання наведена в табл. 1.

Вибір саме комплексного аналізу як способу вдосконалення аналітичного процесу за операціями банків з кредитування суб\'єктів господарювання пов\'язаний з тим, що його зміст полягає у вивченні процесів та явищ поточної діяльності, а також забезпеченні аналітико-прогностичних результатів для прийняття управлінських рішень.

Використання фінансового та управлінського аналізу як інструментів розкриття змісту методики комплексного аналізу обумовлено сутністю та особливостями формування інформаційної бази за цими видами економічного аналізу.

\"Подпись:Для формування якісного аналітичного забезпечення в процесі організації продажу кредитного продукту запропоновано до використання стандарт кредитного продукту з метою визначення груп розрахункових показників для реалізації стандартизованих аналітичних процедур (рис. 1).

 

В процесі дослідження методу ефективної ставки відсотку за кредитними операціями банку доведено перевагу його застосування через  постійне визначення у кожному звітному періоді очікуваної норми дохідності фінансового інструменту в розрізі різних кредитних продуктів для суб’єктів господарювання.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)