СОЦIAЛЬНО-ЕКОНОМIЧНI ПРОБЛЕМИ УРБAНIЗAЦIЇ ТA ШЛЯХИ ЇХ ВИРIШЕННЯ (НA ПРИКЛAДI СЕРЕДНЬОГО МIСТA)




  • скачать файл:
Название:
СОЦIAЛЬНО-ЕКОНОМIЧНI ПРОБЛЕМИ УРБAНIЗAЦIЇ ТA ШЛЯХИ ЇХ ВИРIШЕННЯ (НA ПРИКЛAДI СЕРЕДНЬОГО МIСТA)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

У першому розділі “Урбанізація – важлива складова комплексних теоретичних досліджень функціонування і розвитку міського господарства”  досліджено теоретичні засади розвитку міського господарства, обґрунтовано формування концепції розвитку міського господарства та визначено науково-методичні підходи щодо оцінки ефективного управління міським господарством.

Дослідження і узагальнення сучасних процесів інституційних перетворень, пов’язаних з економічними трансформаціями в країні, зумовлюють підвищення ролі міст як одного з генераторів суспільного прогресу. Ускладнення процесів розвитку міста визначили завдання для оптимізації його сталого розвитку (рис. 1.). Це, перш за все: розвиток споживчого ринку; розширення виробничих, торгових і наукових – технічних зв’язків з іноземними партнерами; збільшення експорту продукції, робіт і послуг; продовження структурного реформування освіти, житлово-комунального господарства, охорони здоров’я; створення умов продуктивної зайнятості населення; відновлення і збереження навколишнього середовища; створення єдиної регіональної системи зовнішньоекономічної діяльності; забезпечення потреб населення в якісних послугах (житлово-комунальних, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, соціальній підтримці); зміна структури промислового виробництва. 

Визначено, що закономірності і механізми розвитку міських процесів не є абстрактною частиною теорії урбанізації. Будучи центром економічного, духовного і політичного життя суспільства, місто потребує детальної уваги до себе. У процесі функціонування і розвитку місто підкоряється дії певних законів і їх сукупності.

 

Доведено, що передумовами дослідження ефективного управління на рівні міста слугує об’єктивне оцінювання якості життя, які є вкрай актуальними та вимагають свого розв’язання на основі достовірних соціально значущих даних із використанням певних математично-статистичних методів і методик та сучасних інформаційних технологій.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)