УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ВИТРАТ У СИСТЕМІ БЮДЖЕТУВАННЯ НА НАФТОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ




  • скачать файл:
Название:
УПРАВЛІНСЬКИЙ ОБЛІК ВИТРАТ У СИСТЕМІ БЮДЖЕТУВАННЯ НА НАФТОПЕРЕРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано її мету, завдання, об’єкт, предмет, охарактеризовано методи дослідження, указано зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами, розкрито наукову новизну одержаних результатів, їхнє практичне значення, подано інформацію про апробацію та публікації результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретична концептуалізація управлінського обліку витрат у системі бюджетування на нафтопереробних підприємствах» уточнено сутність понять «системи бюджетування» та «управлінський облік витрат», обґрунтовано місце управлінського обліку витрат у системі бюджетування, досліджено вплив організаційно-технологічних особливостей функціонування нафтопереробних підприємств на побудову інформаційних потоків управління внутрішнім процесом формування витрат у системі бюджетування.

У процесі дослідження проаналізовано погляди вчених щодо визначення сутності поняття «системи бюджетування» та «управлінського обліку витрат», які підтверджують неоднозначність підходів до їх трактування.

За результатами проведеного дослідження обґрунтовано трактувати поняття «система бюджетування» як систему управління внутрішніми процесами формування витрат, доходів та грошових потоків підприємства на базі управлінського обліку, яка реалізовується шляхом виконання всіх управлінських функцій (планування, організація, контроль, аналіз, мотивація та регулювання), кожна з яких зумовлює формування відповідних підсистем, для прийняття обґрунтованих рішень.

З метою кращого розуміння суті поняття «управлінський облік витрат» і встановлення його взаємозв’язку із системою бюджетування запропоновано також уточнення поняття «управлінський облік витрат» як основи інформаційного забезпечення управління внутрішнім процесом формування витрат у межах структурних підрозділів різних ієрархічних рівнів, який є результатом взаємодії та взаємозв’язку всіх управлінських функцій, для оцінки результатів діяльності центрів відповідальності.

Проведені дослідження дозволили на основі встановленого взаємозв’язку між поняттями «система бюджетування» та «управлінський облік витрат» виявити місце останнього у формуванні інформаційного забезпечення управління внутрішнім процесом формування витрат у межах центрів відповідальності для прийняття обґрунтованих рішень через реалізацію всіх управлінських функцій. Вищенаведене стало основою для створення концептуальної моделі проектування місця управлінського обліку витрат у системі бюджетування (рис. 1).

Результати дослідження довели необхідність удосконалення управлінського обліку витрат, як основи інформаційного забезпечення різних підсистем, які утворюють систему бюджетування і дають нову інтерпретацію його змісту.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)