ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЯ БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ В УПРАВЛІННІ ПІДПРИЄМСТВОМ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Основний зміст

У вступі дисертації висвітлено актуальність теми дослідження, визначено мету, основні завдання, об'єкт, предмет і методи дослідження, розкрито наукову новизну та практичне значення одержаних результатів.

У першому розділі “Теоретико-методологічні основи організації бухгалтерського обліку на підприємствах” розкрито історичні аспекти розвитку організації бухгалтерського обліку з метою визначення перспектив розвитку обліку в Україні, визначено сутність, складові та етапи організації бухгалтерського обліку, проаналізовано різні наукові підходи щодо організації бухгалтерського обліку.

Організація бухгалтерського обліку пройшла дуже складний і тривалий шлях свого становлення. Проведений аналіз реформ, які відбулися в  Україні, дає можливість розмежувати етапи розвитку організації бухгалтерського обліку та його складової — управлінського обліку, що дозволяє визначити основні напрямки її подальшого розвитку.

Впровадження науково обґрунтованої організації бухгалтерського обліку на підприємствах вимагає розуміння його складових та етапів впровадження. Ефективну організацію бухгалтерського обліку забезпечують такі складові: кадрова; матеріально-технічна; інформаційна; організаційна. Організація бухгалтерського обліку здійснюється в три етапи, а саме: методичний – на якому здійснюється вибір методики ведення бухгалтерського обліку з метою забезпечення збереження майна власників підприємства і надання інформації для управління; технічний – спосіб обробки облікової інформації; організаційний – система адміністративного забезпечення ведення обліку та підготовки звітних форм. Результатом науково обґрунтованої організації являється ефективна система обліку на підприємстві, яка дає можливість реалізувати політику оперативного та стратегічного управління підприємством, дозволяє виявити та використати потенційні резерви розвитку підприємства.

У процесі аналізу наукових джерел щодо організації бухгалтерського обліку з’ясовано, що науковці не дали єдиного визначення дефініції “організація бухгалтерського обліку”. Проаналізувавши наукові напрацювання, дійшли висновку, що організація облікового процесу – це науково обґрунтована сукупність дій, за яких найбільш економно і раціонально здійснюється збір, обробка і зберігання бухгалтерської інформації, що дозволяє здійснювати оперативний контроль за ефективним використанням майна підприємства та надання користувачам неупередженої інформації для прийняття управлінських рішень. Інакше кажучи, це доцільна побудова облікового процесу в часі й у просторі відповідно до потреб узгодження спільної праці в економічній системі з завданнями підвищення ефективності управління підприємством.

 

У результаті теоретичного дослідження доведено, що мета бухгалтерського обліку і його організації різні, а тому повинні бути різними і їх принципи. Якщо принципи бухгалтерського обліку визначаються відповідними стандартами бухгалтерського обліку, то в основу принципів його організації мають бути покладені загальні принципи управління підприємством, що розширює дослідницький апарат бухгалтерського обліку і дозволяє точніше й швидше вивчати процеси, що відбуваються на підприємстві. Також доповнено перелік принципів, яких необхідно дотримуватись в організації бухгалтерського обліку, новими (принцип законності, пріоритетності, стимулювання, економічності, постійного удосконалення), а також виділено 10 основних (рис. 1). Проте, конкретний перелік основних принципів визначається кожним підприємством самостійно, а перевага має надаватись тим принципам, які відповідають тактичним та стратегічним цілям розвитку підприємства.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)