ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК РЕГІОНАЛЬНИХ РИНКІВ МЕДИЧНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
Название:
ФОРМУВАННЯ ТА РОЗВИТОК РЕГІОНАЛЬНИХ РИНКІВ МЕДИЧНОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі дисертації обґрунтовано актуальність теми, визначено мету, об’єкт і предмет, виокремлено основні завдання, викладено положення наукової новизни та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретичні засади формування та розвитку регіональних ринків медичного туризму» здійснено аналіз теоретичних підходів до дослідження сутності, передумов та інституціонального середовища формування регіональних ринків медичного туризму, виокремлено особливості розвитку регіональних ринків медичного туризму в розвинених країнах світу.

На основі дослідження теорій та концепцій регіонального розвитку, туризму, конкуренції та інституціоналізму у роботі виокремлено особливості формування та окреслено напрямки розвитку РРМТ, як високоприбуткового сектора регіональної економіки. Відповідно до цього, регіональний ринок медичного туризму у роботі розглядається як система взаємозв’язаних базових та інфраструктурних соціально-економічних інститутів регіону, що сприяють створенню та забезпечують розвиток медичного туризму, який є потенційним джерелом нарощення конкурентоспроможності регіональної економіки за рахунок генерувати вхідних туристичних потоків. Автором доведена потреба виокремлення медичного туризму в окрему форму оздоровчо-лікувального, що зумовлено, в першу чергу, його специфічною ознакою – забезпеченням результату лікування (рис. 1).

У роботі відстоюється думка, що мета оздоровчого туризму (велнесу), в основному, розглядається як профілактика певних захворювань та зміцнення здоров’я, тоді як мета медичного туризму полягає у лікуванні хвороб та інших відхилень від здорового стану організму, у ліквідації захворювання, що і розглядається причиною приїзду.

Дослідження медичного туризму у порівнянні з іншими видами туризму, дозволило його розглядати як форму оздоровчо-лікувального туризму, для якої характерною є організація стаціонарного/амбулаторного розміщення туристів з метою поєднання послуг з лікування певного захворювання (на основі надання медичних маніпуляцій) та відпочинку (на основі пропозиції додаткових туристичних послуг). У цьому аспекті автором обґрунтовується доцільність здійснення поділу послуг медичного туризму на профілюючі (цільові, що спрямовані на ліквідацію захворювань) та забезпечуючі (інфраструктурні, що стосуються організації відпочинку та дозвілля медичних туристів). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)