ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ЗВ’ЯЗКУ




  • скачать файл:
Название:
ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНИЙ МЕХАНІЗМ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ ПІДПРИЄМСТВА ЗВ’ЯЗКУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У першому розділі «Стан та перспективи розвитку сфери телекомунікацій світу та України» визначено сучасні тенденції розвитку сфери телекомунікацій в економіці країни, на підставі чого охарактеризовано вплив нових послуг зв’язку на соціально-економічні показники країни.

Сфера телекомунікацій – один із найважливіших секторів економіки світу й України, оскільки за принципами побудови глобальної інформаційної інфраструктури телекомунікації є її складовою, що забезпечує вільний рух інформації між її численними інформаційними складовими, такими як джерела і споживачі інформації, сховища та бази даних, поширювачі інформації тощо. Розвиток даної сфери має значний вплив на стабільний економічний розвиток будь-якої країни. Основною тенденцією розвитку сфери телекомунікацій України в останнє десятиліття є стрімкий розвиток сегментів мобільного та інтернет-зв’язку, що відзначається зростанням кількості їх користувачів і частки доходів у загальній сумі доходів сфери телекомунікацій, доступністю цих послуг за ціновою ознакою. Традиційні послуги зв’язку характеризуються зниженням прибутковості, що відбивається на уповільненні темпів розвитку сфери телекомунікацій. Великий попит на складні й різноманітні послуги, високі вимоги користувачів до різноманіття, функціональності та якості послуг, а також запобігання зниженню темпів розвитку сфери телекомунікацій України обумовлюють доцільність визначення перспективних та пріоритетних напрямів її розвитку, які спрямовані на впровадження інноваційних послуг і технологій на всіх її сегментах.

Для забезпечення реалізації інновацій різного характеру на підприємствах сфери телекомунікацій необхідно використовувати найраціональніші й найефективніші форми, методи управління та організації виробничих процесів, пов’язаних з інноваційним розвитком цих підприємств. Отже, інноваційний розвиток підприємств зв’язку повинен розглядатись як один із найважливіших факторів ефективного функціонування науки у сфері телекомунікацій, які в комплексі дають найефективніший результат.

 

Відомо, що існує взаємозв’язок між розвитком сфери телекомунікацій і економікою країни, також доведено існування інформаційно-економічного закону, який визначає взаємозв’язок між інфокомунікаційною інфраструктурою й економікою регіону, країни, світового суспільства. Проте сьогодні існують проблеми використання інформаційно-економічного закону, основною з яких є те, що жодний з існуючих е-індексів не може адекватно характеризувати здатність телекомунікаційної мережі забезпечувати опрацювання й передавання інформації, яка виникає в країні у процесі макроекономічного кругообігу, та використовуватись як індикатор розвитку економіки. Основними показниками, що характеризують розвиток країни і сфери телекомунікацій, є ВВП, доходи від надання телекомунікаційних послуг, їх частка у ВВП країни тощо. Динаміка цих показників за 2004–2011 роки представлена у табл. 1.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)