Растворимость газов в жидкостях и термодинамические свойства для бинарных систем крио- и хладагентов



Название:
Растворимость газов в жидкостях и термодинамические свойства для бинарных систем крио- и хладагентов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтована актуальність дисертаційної роботи; представлена узгодженість з науковими програмами; сформульовані цілі та завдання досліджень, їх наукова новизна та практичне значення одержаних результатів.


У першому розділі проведено систематизацію та аналіз літературних даних та інтернет-джерел, присвячених експериментальним і розрахунковим дослідженням розчинності газу в рідині.


Відзначено, що основними є два підходи до розрахунку рівноваги рідина-пар сумішей. Перший підхід полягає у використанні ЄРС для суміші та умов фазової рівноваги рідина-пар. Він є строго термодинамічним і описує будь-який вид фазової рівноваги суміші, включаючи розчинність газу в рідині. Кількість сумішей різноманітної природи, які можуть бути розраховані даним методом, збільшується з вдосконаленням рівнянь стану. Розчинність газу в рідині можна розглядати як окремий специфічний вид фазової рівноваги. Про це свідчить велика кількість робіт, в яких досліджуються різні аспекти визначення розчинності. Однак серед багатьох вивчених нами публікацій з цього питання не було виявлено робот, в яких би викладався або згадувався алгоритм вирішення розглянутої в даній роботі задачі. Представлене в дисертації рішення задачі розчинності засноване на першому підході.


Відповідно до другого підходу термодинамічні властивості співіснуючих фаз обчислюються за різними моделями. Він дозволяє зменшити похибку визначення деяких з цих властивостей, але в той же час не забезпечує термодинамічну узгодженість усіх отриманих результатів. Даний підхід застосовується в основному для низьких і середніх тисків. В цілому другий підхід заснований на обробці відповідних експериментальних даних.


 


До основних робіт по розрахунку розчинності можуть бути віднесені монографії Кричевського І. Р., Морачевського А. Г, Кириліна В. А., Когана В. Б., Брусилівського А. І., Праусніца Дж. М., Ріда Р., Уейлеса С., Hasan Orbey, Stanley I. Sandler, Hirata M., Bruce E. Poling.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины