КОНТАКТНИЙ ТЕПЛОМАСООБМІН В ПРОТОЧНОМУ ДВОФАЗОВОМУ ШАРІ УТИЛІЗАТОРА ТЕПЛОТИ ВІДХІДНИХ ГАЗІВ



Название:
КОНТАКТНИЙ ТЕПЛОМАСООБМІН В ПРОТОЧНОМУ ДВОФАЗОВОМУ ШАРІ УТИЛІЗАТОРА ТЕПЛОТИ ВІДХІДНИХ ГАЗІВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, показано зв'язок роботи з науковими програмами і темами, сформульовано мету, основні завдання дослідження, наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, наведено особистий внесок здобувача, інформацію про апробацію результатів дисертації та основні публікації.


У першому розділі наведено огляд відомих конструкцій контактних апаратів, обґрунтовані переваги контактних апаратів з організацією висхідної супутньої течії теплоносіїв, виконаний аналіз експериментальних та теоретичних досліджень процесів гідродинаміки та тепломасообміну при контактній конденсації пари з парогазової суміші.


Огляд літератури показав, що для найбільш поширених у промисловості протитокових контактних апаратів з насадкою граничні режими роботи обмежені явищем захлинання, яке виникає при швидкостях газу 1-3,5 м/с. Наслідком цього є низька інтенсивність процесів тепломасообміну, а також мала питома продуктивність контактних апаратів. Збільшити інтенсивність процесів тепломасообміну можна шляхом організації супутнього руху замкнутих газових включень та навколишньої рідини в проточному барботажному шарі. Умовою виникнення такого руху теплоносіїв є утворення двофазової суміші в нижній частині вертикального каналу за допомогою розподільчого пристрою та напірної подачі в канал рідини та газу з незалежними витратами.


Таким чином, виконаний у роботі огляд літератури показав наявність великої кількості робіт по дослідженню контактної конденсації пари з парогазової суміші в апаратах з насадками, на плівках рідини, що стікає і на турбулентних струменях. Кількість робіт, присвячених вивченню контактної конденсації при висхідному потоці газів та рідини в проточному барботажному шарі, недостатня. Також      недостатньо досліджені гідродинамічні характеристики висхідної супутньої течії газу та рідини в проточному барботажному шарі.


На підставі огляду літератури сформульовані задачі дисертаційної роботи.


У другому розділі описано установки для проведення експериментів, методики проведення досліджень гідродинамічних характеристик та процесів тепломасообміну, а також методики обробки експериментальних даних.


 


Основними частинами установок для проведення експериментальних досліджень є робочий канал, система підготовки та подачі повітря, парогенератор, система подачі води, контрольно-вимірювальна система. Робочий канал – це вертикальні труби з нержавіючої сталі 08Х18Н10Т внутрішнім діаметром 0,017, 0,023, 0,026, 0,0315, 0,035 та 0,041 м різної висоти (від 50 мм до 170 мм). Робочий  канал мав ділянку візуалізації потоку через кварцове скло, внутрішній діаметр якого співпадав з діаметром робочого каналу, що запобігало збуренню потоку.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины