УДОСКОНАЛЕНІ МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕРХНЕВОГО НАТЯГУ РІДИН ТА ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ



Название:
УДОСКОНАЛЕНІ МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ТОЧНОСТІ РЕЗУЛЬТАТІВ ДОСЛІДЖЕННЯ ПОВЕРХНЕВОГО НАТЯГУ РІДИН ТА ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЇХ РЕАЛІЗАЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У вступі обґрунтовано актуальність наукової проблеми досліджень, показано зв’язок з науковими програмами, сформульовано мету та задачі досліджень, визначено наукову новизну і практичне значення отриманих результатів, показаний особистий внесок здобувача, вказана інформація про публікації по результатах роботи та їхню апробацію.


У першому розділі здійснено аналіз експериментальних умов дослідження ПН однокомпонентних рідин, промислових розчинів ПАР та БР людського організму.


Показано, що метод максимального тиску у бульбашці (МТБ) задовольняє сучасні вимоги щодо дослідження РПН і ДПН однокомпонентних рідин і розчинів ПАР, а також дозволяє здійснити автоматизований процес їх дослідження. 


Проведено аналіз відомих методів досліджень ПН рідин і розчинів ПАР за максимальним тиском у бульбашці та приладів, що реалізують ці методи, які базуються на використанні одного вимірювального капіляра із певним внутрішнім радіусом його вихідного отвору, двох капілярах з різними радіусами, що дозволило виявити їх основні недоліки, які впливають на точність визначення РПН і ДПН рідин і розчинів ПАР.


Показано, що актуальними проблемами відомих методів дослідження ПН рідин і розчинів ПАР за максимальним тиском у бульбашці та приладів, що їх реалізують, залишаються: необхідність підвищення точності урахування несферичності меніска у момент максимального тиску у бульбашці; необхідність попереднього вимірювання густини досліджуваної рідини; потреба у точному зануренні вимірювального капіляра на задану глибину цієї рідини; необхідність врахування впливу пневматичних опорів елементів вимірювальної схеми приладів на виміряні максимальні тиски у бульбашках, які утворюються на нижніх торцях капілярів із різними радіусами, а також труднощі  визначення моментів максимальних тисків та часових параметрів ДПН у процесі їх вимірювання.


З урахуванням наведеного сформулювані задачі, які потребують вирішення, та обрано напрямки теоретичних і експериментальних досліджень.


 


У другому розділі розроблено основні теоретичні положення, на яких ґрунтуються запропоновані удосконалені методи визначення РПН і ДПН рідин і розчинів ПАР за максимальним тиском у бульбашці. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины