УЛЬТРАЗВУКОВЫЕ ФАЗИРОВАННЫЕ АНТЕННЫЕ РЕШЕТКИ С ПОВЫШЕННОЙ РАЗРЕШАЮЩЕЙ СПОСОБНОСТЬЮ СИСТЕМ НЕРАЗРУШАЮЩЕГО КОНТРОЛЯ ИЗДЕЛИЙ ИЗ МЕТАЛЛОВ



Название:
УЛЬТРАЗВУКОВЫЕ ФАЗИРОВАННЫЕ АНТЕННЫЕ РЕШЕТКИ С ПОВЫШЕННОЙ РАЗРЕШАЮЩЕЙ СПОСОБНОСТЬЮ СИСТЕМ НЕРАЗРУШАЮЩЕГО КОНТРОЛЯ ИЗДЕЛИЙ ИЗ МЕТАЛЛОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, вказано зв'язок роботи з науковими програмами, темами та планами, сформульовано мету, задачі, об’єкт та предмет досліджень, наведено методи виконання досліджень, описано наукову новизну та практичне значення отриманих в дисертації результатів дослідження, вказано особистий внесок здобувача, наведено дані про впровадження результатів роботи, їх апробацію та публікацію, описано структуру та об’єм дисертації.


У першому розділі дисертації проаналізовано особливості побудови лінійних ФАР. Показано, що в умовах практичного конструювання експериментальні ПЧХ реальних ФАР можуть суттєво відрізнятися від розрахункових ПЧХ теоретичних моделей, що в значній мірі пов’язано з виникненням в реальних ФАР різного роду побічних ефектів, що обумовлені конструктивно-технологічними факторами проектування та виготовлення ФАР.


Запропонована класифікація побічних ефектів, наведені результати досліджень їх фізичної природи та причин виникнення. Проаналізовано вплив побічних ефектів на ПЧХ реальних лінійних ФАР.


Проведено аналіз відомих методів побудови математичних моделей ПЧХ лінійних ФАР, що дозволяють враховувати один або декілька, з наведених в класифікації побічних ефектів, без взаємодії з іншими. Визначено, що для отримання розрахункових ПЧХ математичних моделей ФАР адекватних експериментальним ПЧХ реальних ФАР, необхідно враховувати комплексний (сумісний) вплив основних побічних ефектів, що забезпечує підвищення вірогідності контролю. При цьому обґрунтована доцільність використання аналітико-експериментального підходу при побудові адекватних математичних моделей ПЧХ лінійних  ФАР.


На основі запропонованої класифікації обґрунтовано вибір побічних ефектів, що мають найбільш негативний вплив на ПЧХ реальних лінійних ФАР, а саме: інерційність коливань ПЕП, збудження "паразитних" мод коливань в ПЕП та взаємний зв'язок між ПЕП. Проведено аналіз відомих методів пригнічення побічних мод коливань в ПЕП реальних лінійних ФАР, на основі якого показана необхідність створення удосконалених методів з використанням нових конструкторсько-технологічних рішень, що дозволяє підвищити роздільну здатність УЗ ІВС та вірогідність контролю.


В результаті проведеного аналізу сформульовані задачі дисертаційних досліджень.


-   У другому розділі основна увага приділяється побудові математичних моделей ПЧХ лінійних ФАР, які враховують комплексний вплив основних побічних ефектів в режимах випромінювання та прийому імпульсних сигналів, з використанням аналітико-експериментального методу.


 


Розглянута математична модель ПЧХ лінійної ФАР з урахуванням комплексного впливу основних побічних ефектів в режимі випромінювання імпульсних сигналів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины