ФOРМУВАННЯ ТА РOЗВИТOК СИСТEМИ СOЦIАЛЬНOГO IНВEСТУВАННЯ В РEГIOНI




  • скачать файл:
Название:
ФOРМУВАННЯ ТА РOЗВИТOК СИСТEМИ СOЦIАЛЬНOГO IНВEСТУВАННЯ В РEГIOНI
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


У першому розділі „Теоретико-методичні засади формування системи соціального інвестування в регіоні” уточнено понятійно-категоріальний апарат соціального інвестування в регіоні; визначено характеристики та елементи системи соціального інвестування в регіоні; розкрито сутність і значення соціальних інвестицій для розвитку регіону, здійснено їх класифікацію; удосконалено систему принципів формування та розвитку соціального інвестування в регіоні.


В сучасних умовах суспільного розвитку все більшої актуальності набуває формування та розвиток системи соціального інвестування в регіонах України, оскільки, з одного боку, реформи здійснюються в межах адміністративно-територіальних одиниць, що істотно відрізняються за цілим комплексом параметрів, а з іншого соціальні інвестиції істотно впливають на спрямованість і динаміку цих перетворень як в межах окремих регіонів, так і в масштабах країни в цілому. Сталий регіональний розвиток можливий лише за умов збалансованості розвитку реального сектору економіки та соціальної сфери регіону. Від того, наскільки ефективно будуть вирішуватися питання забезпечення населення регіону комфортним і доступним житлом, модернізації системи охорони здоров'я, отримання якісної освіти, культурного розвитку та інші, багато в чому залежить соціальне самопочуття населення, його прагнення до високопродуктивної праці і готовність вирішувати всі спірні питання з позицій соціального партнерства.


Соціальну сферу регіону в роботі визначено як систему розташованих на його території господарських об'єктів, згрупованих за видами економічної діяльності, і специфічних соціально-економічних відносин. Ця система функціонує з метою надання послуг, що безпосередньо забезпечують задоволення інтелектуальних і соціальних потреб населення регіону та всебічний розвиток людського потенціалу. Соціальне інвестування в регіоні визначено як процес вкладання капіталу в усіх його формах в різні об'єкти соціальної сфери з метою отримання соціального та економічного ефекту.


Конвергенція фундаментальних положень загальної теорії систем, теорій управління та циклічного розвитку, структурно-функціонального аналізу дозволила довести доцільність формування та розвитку системи соціального інвестування в регіоні та визначити її як цілеспрямовану, складну, самоорганізовану відкриту систему, що має інституціональні властивості, тісно взаємодіє з зовнішнім середовищем і позитивно впливає на нього. Одночасно вона є однією з підсистем соціально-економічної системи регіону. 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)