Ременюк Ю.О. Продуктивність ланки сівозміни за різних обробітків грунту в умовах північного Лісостепу України




  • скачать файл:
Название:
Ременюк Ю.О. Продуктивність ланки сівозміни за різних обробітків грунту в умовах північного Лісостепу України
Альтернативное Название: Ременюк Ю.А. Производительность звена севооборота при различных обработок почвы в условиях северной Лесостепи Украины
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


РОЗДІЛ 1. ВПЛИВ РІЗНИХ ЗАХОДІВ ОСНОВНОГО ОБРОБІТКУ ҐРУНТУ НА ПРОДУКТИВНІСТЬ ЛАНКИ ЗЕРНО-БУРЯКОВОЇ СІВОЗМІНИ ТА РОДЮЧІСТЬ ҐРУНТУ (огляд літератури)


 


За даними аналізу результатів досліджень вітчизняних та іноземних авторів з цього питання спостерігається значне протиріччя у поглядах окремих учених. Висвітлено питання перерозподілу елементів живлення у шарах ґрунту залежно від системи основного обробітку в ланці зерно-бурякової сівозміни, що в цілому впливає на його родючість та потребує вивчення і уточнення. Викладено проблеми використання плоскорізного обробітку ґрунту під буряки цукрові і в ланці сівозміни щодо збільшення забур’яненості ріллі.


На основі аналітичного огляду наукової літератури обґрунтовано необхідність та перспективність проведення досліджень за темою дисертації.


 


РОЗДІЛ 2. УМОВИ ТА МЕТОДИКА ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Польові дослідження з вивчення впливу заходів та глибини основного обробітку ґрунту на продуктивність ланки зерно-бурякової сівозміни і показники родючості чорнозему типового вилугуваного проводили на Уладово-Люлинецькій дослідно-селекційній станції ІЦБ УААН упродовж 2003–2006 рр. Основним методом досліджень був польовий стаціонарний дослід, який доповнювався аналізами за загальноприйнятими в агрохімії, рослинництві та землеробстві методиками.


 


Ґрунти дослідного поля – чорноземи типові глибокі малогумусні вилугувані середньосуглинкові з вмістом гумусу в шарі ґрунту 0–20 см – 4,4 %; 20–30 см – 3,9 %; 30–40 см – 3,7 %. Ємність поглинання коливається у межах 29–30 мг-екв. на 100 г ґрунту, вміст рухомих форм фосфору становить 50–60 мг/кг ґрунту і обмінного калію – 160–180 мг/кг ґрунту.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)