Фесенко О.Г. Вивчення особливостей м\'ясних якостей свиней різного напрямку продуктивності залежно від методу їх розведення і забійної маси : Фесенко О.Г. Изучение особенностей мъъясних качеств свиней разного направления производительности в зависимости от метода их разведения и убойной массы



Название:
Фесенко О.Г. Вивчення особливостей м\'ясних якостей свиней різного напрямку продуктивності залежно від методу їх розведення і забійної маси
Альтернативное Название: Фесенко О.Г. Изучение особенностей мъъясних качеств свиней разного направления производительности в зависимости от метода их разведения и убойной массы
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

З метою вивчення м’ясних якостей свиней різних генотипів в залежності від їх передзабійної живої маси в умовах експериментальної бази дослідного господарства Інституту свинарства ім. О.В.Квасницького УААН протягом 2000- 2003 років було проведено ряд науково-господарських дослідів.


Для виконання запланованих досліджень  використано 6 генотипів свиней різного напрямку продуктивності: велика біла порода (ВБ), українська степова біла порода (УСБ) – універсальний, велика чорна порода (ВЧ), миргородська порода (М) – сальний, полтавська м’ясна порода (ПМ), червоно-поясна спеціалізована лінія м’ясних свиней (ЧПСЛ) – м’ясний напрямок продуктивності. Передбачалось порівняльно вивчити їх продуктивність при чистопородному розведенні, схрещуванні та породно-лінійній гібридизації. Контролем були тварини великої білої породи.


Науково-господарські експерименти було передбачено провести в двох серіях дослідів за представленою методичною схемою (табл. 1).


Для першої серії дослідів, за принципом аналогів, було сформовано 6 груп по 12 свинок кожного генотипу. При досягненні живої маси 125-130 кг їх парували з чистопородними кнурами відповідних генотипів. Після оцінки репродуктивних властивостей з одержаного приплоду було відібрано для вирощування по 12 свинок та по 10 голів молодняку для контрольної відгодівлі.


 


У другій серії дослідів проведено вивчення зоотехнічних і біологічних показників тварин від різних поєднань у порівнянні з контролем. Для цього свинок з контрольного вирощування, при досягненні ними живої маси 125 кг, спаровували з кнурами запланованих генотипів. Одержаний молодняк різного походження, відповідно до схеми досліду, також було поставлено на контрольну відгодівлю.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины