Катеринич О.О. Оцінка генетичної гетерогенності популяцій курей різного напрямку селекції за кількісними ознаками




  • скачать файл:
Название:
Катеринич О.О. Оцінка генетичної гетерогенності популяцій курей різного напрямку селекції за кількісними ознаками
Альтернативное Название: Катеринич О.О. Оценка генетической гетерогенности популяций кур разного направления селекции за количественными признаками
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Робота виконана в лабораторії селекції яєчних курей відділу генетики і селекції Інституту птахівництва УААН на базі дослідного гос­подарства «Борки" в період з 1993 по 1996 роки.


У дослідженнях використовувались основні  господарсько-корисні ознаки птиці яєчного і м’ясо-яєчного напрямків продуктивності. Всього у дослідах було використано 9 ліній, із них 5 ліній курей породи леггорн білий (01, 12, 20, 36, B7), 2 лінії - род-айланд червоний (38, 70), лінія -род-айланд білий (68) і лінія (14) належала до полтавської породної групи глинястих курей.


Оцінку генетичної гетерогенності популяцій курей за кількісними ознаками в період росту і розвитку проводили на птиці породи лег­горн білий (лінія 01) і род-айланд червоний (лінія 70) з поголів'ям 100 особин у кожній при застосуванні методу головних компонент від­повідно до методики Окуня Я. (1974).


Диалельний аналіз 5-ти ліній курей  за кількістю 120 особин у гру­пі проводили у двох повторностях відповідно до методики 1-ої моделі Griffing B.A. (1956) i Науman В. I. (1954).


Генетичну структуру ліній курей за полиморфними локусами, які де-термінують синтез овобілків Ov, G3, G2, визначали за допомогою методу горизонтального електрофорезу в крохмальному гелі відповідно до ме­тодики (Кутнюк П.І. та ін., 1986).


Розрахунок генетичних відстаней між лініями курей  здійснювали за якісними і кількісними ознаками з використанням методик Nei К.(1972, 1979); Серебровського О.С. (1970); Hedrick P.N. (1975); Rogers I. Z. (1972); Sanghvi L.D. (1968); Животовського Л.О. (1991) і Махалонобіса П. (1936).


Для аналізу внутрішньопопуляційної різноманітності за якісними і кількісними ознаками використовували показники середньої кількості фенотипів (m), частки рідкісних фенотипів (h) згідно з  формулами, запропонованими Животовським Л.О. (1991).


Оцінку різноманітності  популяцій  за комплексом  господарсько-корисних ознак, включаючи показники узагальненої дисперсії та узагальненого коефіцієнта варіації, проводили відповідно  до методики Животовського Л.О. (1991).


Для проведення іформаційно-статистичного аналізу систем основних господарсько-корисних ознак використовували методи, запропоновані К. Е. Шенноном (1963), У. Ферстером (1964) і Ю. Г. Антомоновим (1977).


Як аналізовані  дані використовувались 10 основних господарсько корисних ознак і 10 ознак екстер¢єру.


 


Обробку даних проводили за допомогою комп¢ютерної  діалогової системи статистичного  аналізу "StaDia" (версія 3.0), "SGE".

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)