Хмельничий Л.М. Оцінка ексер\'єру тварин в системі селекції великої рогатої худоби




  • скачать файл:
Название:
Хмельничий Л.М. Оцінка ексер\'єру тварин в системі селекції великої рогатої худоби
Альтернативное Название: Хмельничий Л.М. Оценка екстеръера животных в системе селекции крупного рогатого скота
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Науково-виробничі дослідження виконані в Черкаському інституті агропромис­лового виробництва УААН в 1997-2004 рр. відповідно до наведеної схеми (рис. 1). Експериментальна  частина досліджень проведена в стадах базових господарств з розведення україн­ських червоно- і чорно-рябої молочних, голштинської та симента­льської порід „Маяк” (n = 1633), „Золотоніське” (n = 217), „Христинівське” (n = 218),  „Промінь” (n = 714), „Велика Бурімка” (n = 199), „Матусівський” (n = 85); „Старий Коврай” (n = 394), „Нива” (n = 737), „Біле Озеро” (n = 129), „Кавунівка” (n = 146) Черкаської та  „Агро-Регіон” (n = 123) – Київської областей.


Динаміку живої маси і лінійний ріст телиць української червоно-рябої молочної породи визначали шляхом щомісячного зважування та взяття промірів. Абсолютний приріст живої маси (D) за окремі вікові періоди дослідження визначали за формулою: , де Wt і Wo – кінцева і початкова жива маса на відповідний період, кг. Абсолютний середньодобовий приріст визначали за формулою: , де Wt і Wo – жива маса в кінці і на початку періоду, кг; t2  і t1 вік в кінці і на початку періодів, днів. Відносну інтенсивність росту (К) визначали за формулою С.Броді: .


За тривалістю ембріогенезу ремонтних телиць було розділено на три групи:
І – з коротким (до 278 днів, < M – 0,5 σ); ІІ – з середнім (від 279 до 287 днів, M ± 0,5 σ) та ІІІ – з подовженим ембріональним розвитком (понад 288 днів, > M + 0,5 σ).


Оцінку корів за молочною продуктивністю проводили за матеріалами племінного обліку (форма № 2-мол). Добовий надій визначали під час оцінки морфофункціональних властивостей вимені.


 


Екстер’єр у досліджуваних тварин вивчали за розвитком основних статей будови тіла, проміри яких брали упродовж 2-5 місяців після отелення за допомогою: мірної палиці – висоту в холці, спині та крижах, глибину та ширину грудей; мірного циркуля – ширину в маклаках, кульшах і в сідничних горбах, навскісну довжину заду; мірної стрічки – навскісну довжину тулуба, обхват грудей та п’ястка.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)