ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ ПОДОЛАННЯ КОГНІТИВНОГО ДИСОНАНСУ В ПОТЕНЦІЙНИХ ЕМІГРАНТІВ




  • скачать файл:
Название:
ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ ПОДОЛАННЯ КОГНІТИВНОГО ДИСОНАНСУ В ПОТЕНЦІЙНИХ ЕМІГРАНТІВ
Альтернативное Название: ВЕКОВЫЕ ОСОБЕННОСТИ ПРЕОДОЛЕНИЯ КОГНИТИВНОГО ДИССОНАНСА У ПОТЕНЦИАЛЬНЫХ ЭМИГРАНТОВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність дослідження, вказано об’єкт, предмет, мету, сформульовано гіпотези та завдання дослідження, висвітлено наукову новизну, теоретичну та практичну значущість роботи, наведено основні положення, що виносяться на захист, подані дані про апробацію роботи та її впровадження у практику.


У першому розділі «Психологічний вимір феномену еміграції» показано еміграцію як соціальний феномен, що позначається на особистісних якостях людини.


За даними ООН у світі близько ста мільйонів осіб проживають за межами своєї етнічної батьківщини. Це іноземні студенти, робітники, працівники транснаціональних корпорацій, економічні емігранти, біженці та ін. І з кожним роком ця цифра лише зростає. Які причини збільшення еміграційних потоків? Поряд із чинниками соціально-політичними й економічними варто вказати й на чинник культурний. У модерному суспільстві зв'язок з «рідною землею» й «співвітчизниками» вже не є незаперечною цінністю. Крах патріархальної системи цінностей, за якою людина не мислима у відриві від батьківщини й опіки соціальної групи, не здатен стримати міграційні рухи.


 


Іншою загальною причиною є розвиток засобів комунікації. Саме завдяки цим засобам формуються уявлення про спосіб життя в інших країнах. Як наслідок спостерігається становлення двох альтернативних способів ставлення до умов життя. Перший, критично-активний, спрямований на перетворення соціальних умов за зразком, який подається ЗМІ. Другий, критично-пасивний: особа не змінює соціальні умови, в яких вона перебуває, а вдається до еміграції, змінюючи сам соціум. Особистість не мислить себе відповідальною за суспільне життя. Вирізнювальною рисою її ідентичності є відсторонення.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)