ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВІВ ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ОСОБИСТОСТІ СПІВРОБІТНИКІВ МИТНОЇ СЛУЖБИ У СОЦІАЛЬНО СКЛАДНИХ СИТУАЦІЯХ




  • скачать файл:
Название:
ОСОБЛИВОСТІ ПРОЯВІВ ЕМОЦІЙНОЇ СТІЙКОСТІ ОСОБИСТОСТІ СПІВРОБІТНИКІВ МИТНОЇ СЛУЖБИ У СОЦІАЛЬНО СКЛАДНИХ СИТУАЦІЯХ
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ ПРОЯВЛЕНИЙ ЭМОЦИОНАЛЬНОЙ УСТОЙЧИВОСТИ ЛИЧНОСТИ СОТРУДНИКОВ ТАМОЖЕННОЙ СЛУЖБЫ В СОЦИАЛЬНО СЛОЖНЫХ СИТУАЦИЯХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність дослідження, визначено його об’єкт, предмет та методологічні засади, сформульовано мету та завдання роботи, визначено наукову новизну, теоретичну та практичну значущість дослідження, особистий внесок автора, наведено дані про апробацію та впровадження здобутих результатів у практику.


У першому розділі – «Емоційна стійкість особистості  співробітника митної служби як предмет соціально-психологічного аналізу»  –  подається аналіз основних напрямів вивчення природи та особливостей емоційної стійкості особистості, здійснюється систематизоване описання й оцінка митної діяльності в системі «людина - людина», висвітлюється проблема соціально складної ситуації, її сутність та зміст.


          Виокремлення проблеми емоційної стійкості у самостійний науковий напрям стало можливим лише після створення Л.М.Аболіним (1984) цілісної теорії зазначеного феномену. Під емоційною стійкістю автор розумів системну якість особистості, що забезпечує високу продуктивність діяльності та цілеспрямованість поведінки у напружених ситуаціях.


          Вельми важливою в контексті даного дослідження є ідея К.К.Платонова (1980) щодо поділу емоційної стійкості на емоційно-вольову, емоційно-моторну та емоційно-сенсорну стійкість.


          Досить цікавим є погляд Є.П.Крупніка (1989) щодо розуміння емоційної стійкості, яку автор розглядає, з одного боку, як динамічний врівноважений стан індивіда, а з іншого – як цілеспрямоване порушення цієї рівноваги відповідно до завдань, що виникають у процесі взаємодії індивіда із середовищем.


 


          Концептуально у науковій літературі можна виділити щонайменше два основних напрями у розумінні значення емоційної стійкості у професійній діяльності суб’єкта. Перший напрям (В.О.Бодров, 2006; Л.Г.Дика, 2006; Г.М.Зараковський, 1997 та ін.) розглядає емоційну стійкість як позитивну якість індивіда, що забезпечує успішне виконання діяльності в складних напружених умовах. Другий (К.К.Платонов, 1980; В.О.Пономаренко, 2007; О.П.Саннікова, 2002; О.Я.Чебикін, 2004 та ін.) характеризується визнанням дезорганізуючого впливу емоцій на людину та її діяльність, і виділенням, у зв’язку з цим, трьох основних аспектів вивчення емоційної стійкості: результативного, при якому забезпечується продуктивність реалізації діяльності по відношенню до напруженої ситуації; органічний, який вивчає нервово-психічну сферу людини і захворювання емоціогенного характеру та особистісний, який розглядає наслідки впливу людських емоцій на реалізацію поставлених завдань.

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)