СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСОБИ ТЕХНОЛОГІЗАЦІЇ PUBLIC RELATIONS У СФЕРІ МАРКЕТИНГУ




  • скачать файл:
Название:
СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ЗАСОБИ ТЕХНОЛОГІЗАЦІЇ PUBLIC RELATIONS У СФЕРІ МАРКЕТИНГУ
Альтернативное Название: СОЦИАЛЬНОПСИХОЛОГИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА ТЕХНОЛОГИЗАЦИИ PUBLIC RELATIONS В сфере МАРКЕТИНГА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Вступ. У вступі обґрунтовується актуальність проблеми дослідження, визначається об’єкт, предмет, мета і завдання, охарактеризовано наукову новизну, теоретичну і практичну значущість одержаних результатів, наведено дані про їхню апробацію та кількість публікацій з теми дисертації.


Розділ 1. Public relations у сфері маркетингу: зміст та форми соціально-психологічного впорядкування. У розділі представлено теоретичний аналіз змісту та функцій інституту Public relations, феноменів та явищ, що обумовлюють соціально-психологічне забезпечення даного виду діяльності.


Public relations - це сучасний соціальний інститут, метою якого є сприяння встановленню взаєморозуміння між організаціями та громадськістю. Власне психологічний зміст діяльності Public relations полягає у налагодженні продуктивної взаємодії та безперешкодної циркуляції інформації, що дає підстави визначати PR як особливий вид соціальної комунікації, для якого характерно: налагодження комунікації між окремими суспільними організаціями та сегментованими колами громадськості; наявність як безпосереднього, так і опосередкованого контакту між ними; діалогічний характер поширення інформації, яскраво виражена спрямованість на досягнення взаємодії та взаємного прийняття учасників комунікації.


Оскільки зв’язки з громадськістю постають як комунікативний процес, упорядкування та регулювання даної діяльності засобами соціально-психологічного втручання можливе саме у сфері комунікативного простору, тобто у площині впорядкування інформації, що циркулює в колі “організація - PR - громадськість”. У сфері маркетингу виразно окреслюються специфічні риси PR-комунікації, які пов’язані зі сферою взаємообумовленості економічних, психологічних та соціально-психологічних чинників. Психологічний зміст PR-комунікації у сфері маркетингу визначає наявність специфічних надіндивідуальних факторів, що зумовлені включенням споживача до певних соціальних груп, а також рядом неусвідомлюваних чи несвідомих чинників, що впливають на характер PR-взаємодії.


Діяльність інституту Public relations за такого підходу розуміється як спосіб організації соціальної взаємодії, що полягає у відкритому інформуванні, пошуках компромісних рішень в умовах кризових ситуацій, узгодженні взаємних інтересів з метою взаємного збагачення та розвитку організації та суспільства в цілому. Соціальна взаємодія у сфері товароспоживання може здійснюватися на декількох рівнях - автоматичному, прагматичному та творчому, що відрізняються за характером актуалізації у процесі взаємодії індивідуального та соціального досвіду суб’єктів комунікації. З метою досягнення відповідного рівня актуалізації індивідуального та соціального досвіду учасників процесу взаємодії у практиці PR активно використовують соціально-психологічні засоби впливу: навіювання, наслідування, переконання, прийоми вербального та невербального впливу.


Втім, домінантного значення для практики Public relations набувають засоби глибинно-психологічного втручання та відповідної організації процесу PR-взаємодії, до яких відносимо: інформування, стереотипізацію та міфологізацію. Дані засоби безпосередньо співвідносяться з певними моделями соціальної взаємодії і орієнтовантуються на впорядкування її глибинно-психологічних складових.


Соціально-психологічний інструментарій інституту Public relations є досить багатим, втім, розрізненим і не впорядкованим з точки зору цілевідповідності та узгодження зовнішніх (мета, задачі, ситуація, форма, канали тощо) та внутрішніх (глибинно-психологічні чинники цільової аудиторії) факторів. Систематизація та оптимізація соціально-психологічного інструментарію Public relations постають можливими у разі застосування у данній системі технологічного підходу.


 


Розділ 2. Соціально-психологічні технології Public relations у сфері маркетингу: змістові та структурні характеристики. У розділі подається аналіз змісту технологічного підходу, теоретичне та методологічне обґрунтування доцільності впровадження даного підходу в практиці PR у сфері маркетингу.


Орієнтація на технологічний підхід у нашому дослідженні зумовлена була декількома факторами. По-перше, зміст PR-діяльності може органічно підлягати технологізації як процес, що по суті своїй є упорядкованою певним чином сукупністю та послідовністю дій та операцій. По-друге, технологізація, на відміну від стратегічного планування, дає змогу поєднувати та підпорядковувати єдиній меті дві сутності: узгодження зовнішніх (структурна організація) та внутрішніх (змістових, психологічних чинників) факторів PR-впливу.


 


Зміст соціально-психологічних технологій полягає в організації соціально-психологічних процесів, що характеризують акт соціальної взаємодії, та отриманні на виході змінених, скоректованих чи сформованих соціально-психологічних станів, процесів чи характеристик задіяних суспільних суб’єктів. Соціально-психологічні технології у сфері маркетингу можуть реалізувати досить широку сукупність функцій як економічного, так і соціально-психологічного характеру, що дало нам підстави здійснити класифікації PR-технологій за економічними (відповідність стадіям життєвого циклу товару), психологічними (відповідність рівню психологічної готовності аудиторі до PR-взаємодії) та соціально-психологічними показниками (співвіднесення з певними соціально-психологічними функціями). 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)