Бондаренко П.Г. Оцінка тварин північно-східного молочного типу бурої породи за продуктивними та технологічними ознаками



Название:
Бондаренко П.Г. Оцінка тварин північно-східного молочного типу бурої породи за продуктивними та технологічними ознаками
Альтернативное Название: Бондаренко П.Г. Оценка животных северо-восточного молочного типа бурой породы за производительными и технологическими признаками
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Експериментальні дослідження за темою дисертації проведено у племінних стадах зони розведення північно-східного молочного типу бурої породи Сумської області, в Інституті розведення і генетики тварин УААН, на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва Сумського національного аграрного університету згідно схеми (рис. 1).


            Об‘єктом досліджень були тварини бурої породи різних генотипів: перша група – молочний тип швіцької породи (180 голів), друга група – північно-східний молочний тип бурої породи (205 голів) і третя група – лебединська порода (220 голів).


            Тварин утримували у відповідності з розпорядком дня, прийнятим у господарствах. Типові раціони тварин мали однаковий набір кормів, балансували згідно з деталізованими нормами [А.П. Калашников та ін., 1985], які забезпечили їх продуктивність згідно з запланованими параметрами по надою, вмісту жиру в молоці.


 


За час проведення експериментів піддослідним телицям до 6 –  місячного віку згодовано від 699,6 до 763,2 кг кормових одиниць. На 1 кг корм.од. припадало від 116,9 до 118,5 г перетравного протеїну. Лактуючим коровам за рік згодовано корми, в яких містилося від 54,9 до 57,7 ц кормових одиниць, 102,0 ... 109,0 г перетравного протеїну припадало на 1 корм.од.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины