Марчук Г.П. Підвищення відтворних і продуктивних якостей гусей шляхом удосконалення глибинної обробки яєць



Название:
Марчук Г.П. Підвищення відтворних і продуктивних якостей гусей шляхом удосконалення глибинної обробки яєць
Альтернативное Название: Марчук Г.П. Повышение воспроизводимых и производительных качеств гусаков путем усовершенствования глубинной обработки яиц
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дослідження за темою дисертації виконано в період 1998-2002 роки. Об’єктом проведення науково - виробничого експерименту стали гуси рейнської породи в умовах племінного птахівничого підприємства ЗАТ “Чорнобаївське” Білозерського району Херсонської області, кафедри морфології і фізіології тварин Херсонського державного аграрного університету. Етапи експериментальних досліджень наведено в таблиці 1.


Перед закладкою на інкубацію прокалібровані гусячі яйця були продезінфіковані за прийнятою в господарстві методикою, а потім оброблені біологічно активними речовинами. Інкубацію проводили в інкубаторі типу “Універсал-55”. Використовувався режим інкубації гусячих яєць, рекомендований ВНДТІП (1986).


















Інтерєрні особливості




 

На першому етапі досліджень розробляли новий спосіб глибинної обробки яєць за допомогою хімічного провідника – диметилсульфоксиду (ДМСО). На другому етапі проводили випробування хімічного способу, порівняно з барометричним, термічним і ін’єкційним способами глибинної обробки яєць. 


За барометричного способу в апараті спочатку створювали розрідження (-0,5 атм) протягом 5 хв., а потім яйця витримували 15 хв. під тиском 0,5 атм. Під час термічного способу гусячі яйця прогрівали при занурюванні в воду, нагріту до 46°С, протягом 4-5 хв., після прогріву їх занурювали на 10 хв. в охолоджений до 6-9°С робочий розчин. Введення біологічно активних речовин ін’єкційним способом проводили в пугу яєць на 9-й день інкубації за загальноприйнятою методикою. Хімічний спосіб глибинної обробки яєць полягав в обприскуванні (за допомогою  обприскувача типу “Росинка”) середньої частини яйця розчинами біологічно активних речовин і диметилсульфоксиду.


На третьому етапі досліджень визначали ефективність використання різних поєднань БАР при застосуванні хімічного способу глибинної обробки яєць.


На четвертому етапі вивчали вплив аскорбінової кислоти, введеної хімічним способом, на інкубаційні якості яєць і продуктивність молодняку гусей. В інкубаційних яйцях визначали вміст аскорбінової кислоти в жовтку й у шкаралупі за методикою, розробленою ІП УААН, а вміст каротиноїдів, вітамінів А і В2 - за загальноприйнятими методиками. У період інкубації проводили прижиттєвий контроль та спостереження за зміною маси яєць на 9, 15, 28 добу інкубації.


 


На зразках чотирьохглавого м’яза стегна і грудного м’язу ембріонів досліджували інтенсивність процесів гістогенезу і дифференціації мускульних волокон.     

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины