Козій М.С. Підвищення продуктивності бройлерів шляхом удосконалення технології передінкубаційної обробки яєць



Название:
Козій М.С. Підвищення продуктивності бройлерів шляхом удосконалення технології передінкубаційної обробки яєць
Альтернативное Название: Козий М.С. Повышение производительности бройлеров путем усовершенствования технологии перединкубацийной обработки яиц
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Експериментальні дослідження проведено на кафедрі морфології і фізіології тварин ХГАУ і сільськогосподарському племінному підприємстві ЗАТ “Чорнобаївське” Білозерського району Херсонської області на курочках фінального гібриду м'ясного кросу Конкурент у період 2001-2003рр. Структурно-логічну схему досліджень відображено на рис. 1, а етапи, характеристику й обсяг науково-господарських дослідів – у таблиці 1.


Яйця для досліджень відобрали з урахуванням їх якості, маси і часу знесення і інкубували в інкубаторі типу “Універсал-55”. Перед закладкою в інкубатор яйця знезаражували парою формаліну і обробляли трьома способами: баричним, термічним і хімічним (рис. 1). Перші два способом здійснювали за М.В. Орловим (1987), а третій – за розробленим нами способу (деклараційний патент на винахід № 52097 А). Згідно з першим способом яйця перед закладкою на інкубацію занурювали в робочий розчин, клали в герметичну камеру й створювали компресором надлишковий тиск (до 0,5 атм. протягом 10 хв.), а потім вакуум - насосом - розріджений тиск (до 0,5 атм. протягом 10 хв.). Згідно з другим способом яйця спочатку опускали на 10 хвилин в нагрітий робочий розчин (40С°), а потім на 10 хвилин – у холодний (4С°). За рахунок різниці тиску і температури біологічно активні речовини із робочого розчину проникали в яйце. Згідно з третім способом БАР вводили в яйце за допомогою 0,05-0,2% розчину диметилсульфоксиду (ДМСО).


 


Зоотехнічний контроль за розвитком ембріонів здійснювався за загальноприйнятою методикою (Бреславець В.О. та iн., 2001). Гістологічний контроль ембріогенезу проводився на 8-й, 36-38-й годині і на 12-у, 18- у добу інкубації. Зразки ембріональних тканин, м'язової тканини і тонкого кишечника фіксували в 10% розчину нейтрального формаліну і рідині Буена, промивали у воді, зневоднювали в спиртах, заливали в парафін. Зрізи виготовляли на санному і кутовому мікротомах і фарбували гематоксиліном за Гейденгайном і еозином. Для виявлення присутності бактерій і колоній вірусів у тканинах зародків застосовували реактив Цинзерлінга. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины