Бурнатний С.В. Продуктивні, технологічні та відтворювальні якості тварин бурої худоби різних генотипів



Название:
Бурнатний С.В. Продуктивні, технологічні та відтворювальні якості тварин бурої худоби різних генотипів
Альтернативное Название: Бурнатний С.В. Производительные, технологические и воспроизводительные качества животных бурого скота разных генотипов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дослідження проведені шляхом науково-господарських дослідів, статистичного і популяційно-генетичного аналізу матеріалів первинного зоотехнічного і племінного обліків, ретроспективного аналізу у процесі генезису бурої худоби різних генотипів згідно схеми, наведеної на рис. 1.


         Основні науково-господарські дослідження були проведені в період 2005-2008 років у виробничих умовах племзаводу „Михайлівка” Лебединського  району Сумської області, на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва Сумського національного аграрного університету та Інституті розведення і генетики тварин УААН.


Об’єктом досліджень були тварини бурої худоби різних генотипів: перша група – українська бура молочна порода (n=856), друга група – швіцька порода (n=559) і третя група – лебединська порода (n=376).


 


Тварин утримували у відповідності з розпорядком дня, прийнятим у господарстві. Годівлю піддослідних тварин здійснювали згідно довідника „Норми годівлі, раціони і поживність кормів для різних видів сільськогосподарських тварин” (2007), що забезпечувало їх продуктивність відповідно запланованим параметрам за живою масою молодняку, надоєм, вмістом жиру і білка в молоці корів. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины