Свириденко О.І. Стимулювання росту та підвищення м\'ясної продуктивності курчат-бройлерів : Свириденко О.И. Стимулирование роста и повышение мъъясной производительности цыплят-бройлеров



Название:
Свириденко О.І. Стимулювання росту та підвищення м\'ясної продуктивності курчат-бройлерів
Альтернативное Название: Свириденко О.И. Стимулирование роста и повышение мъъясной производительности цыплят-бройлеров
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Експериментальна частина роботи виконувалась на протязі 1989-1991рр. в умовах учбово-експериментального пташника кафедри технології птахівництва і племінної справи Харківського зооветеринарного інституту. Виробничу перевірку отриманих результатів проведено на Мерчанській птахофабриці Харківської області. Лабораторні дослідження проводились на базі відповідних кафедр ХЗВІ.


Кожна дослідна група формувалась за принципом аналогів однодобовими курчатами кросу “Бройлер-6”, не розділених за статтю. Курчат вирощували 56 днів в одноярусних клітках, або на глибокій підстилці в залежності від мети досліду. Вирощування птиці проводилось згідно вимог галузевих стандартів 10. 7-86 та 10. 105-88. Годівлю птиці у всіх дослідах здійснювали повнораціонними комбікормами ПК 5-4 та ПК 6-5. Бройлери мали вільний доступ до кормів та води.


У першому (пошуковому) досліді визначався вплив кольорів годівниць, корму та освітлення зони годівлі на кормову поведінку, ріст, розвиток, збереженість та вгодованість тушок курчат-бройлерів. Схему досліду наведено у таблиці 1. Кожна дослідна група курчат вирощувалась в одноярусній клітці, яка була розрахована на 22 голови. В останній тиждень вирощування (50-56 днів) вся птиця утримувалась в однакових умовах.


 


Для отримання корму червоного кольору використовувався барвник руберозум, жовтого – тартразин, синього – індигокармін, зеленого – суміш тартразину та індигокарміну. Усі синтетичні барвники, що використовувались у дослідах, застосовуються у харчовій промисловості та фармацевтичному виробництві.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины