Організація контролю затрат на впровадження інформаційних технологій



Название:
Організація контролю затрат на впровадження інформаційних технологій
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Управління процесом впровадження інформаційних технологій на підприємствах неможливе без функціонування ефективної системи внутрішньогосподарського контролю. Особливої актуальності набуває контроль затрат на впровадження інформаційних технологій для торговельних  підприємств зі складними організаційними структурами, розгалуженими мережами філій, які в сучасному світі займають значну частку в  галузі торгівлі.

Потреба в контролі затрат на здійснення проектів впровадження ІТ полягає  в тому, що від цього залежить досягнення мети виконання проекту; по-друге, ефективність здійснення проекту; по-третє, забезпечення виконання строків проекту. Ці питання є актуальними для підприємств, на яких прийнято рішення щодо впровадження інформаційних технологій і від вирішення яких залежить здатність підприємства в майбутньому  успішно функціонувати.

Критичний аналіз літератури, дозволив відзначити, що у наукових працях з внутрішньогосподарського контролю [10, 26, 69, 118, 100, 197] досліджено  питання організації системи контролю, теоретичну основу і практичний досвід,  але  до цього часу існують проблеми, яким не наведено достатньої уваги. Однією із яких є відсутність досліджень організаційних і методичних підходів до контролю  процесу впровадження  інформаційних технологій. Існуюча проблема забезпечення ефективного функціонування системи управління вимагає розгляду питань контролю затрат на впровадження інформаційних технологій.

Досліджуючи місце внутрішнього контролю в системі управління підприємством, проф. І.А. Білобжецький зазначає: “контроль виступає як кульмінаційний пункт управлінського циклу на тій його стадії, коли  фактичні результати впливу на  об’єкт, яким управляють, зіставляються з вимогами прийнятих рішень, а при виявленні негативних відхилень установлюються їх причини і винуватці, застосовуються заходи щодо поліпшення стану справ           [7, с.7]

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины