Методика оцінки ефективності рекреаційно-оздоровчих комплексів середніх міст України




  • скачать файл:
Название:
Методика оцінки ефективності рекреаційно-оздоровчих комплексів середніх міст України
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

В процесі вивчення природних рекреаційно-оздоровчих ресурсів території важливе місце займає положення про природний рекреаційно-оздоровчий потенціал, який розглядається як об’єктивна реальність, що характеризує дійсний стан природних ресурсів, тіл і сил природи з властивими їм законами формування і розвитку елементів, що відображають економічні відносини, оскільки їх використання має безпосередній вплив на рівень продуктивності праці [32].

Природний рекреаційно-оздоровчий потенціал є частиною природно-ресурсного потенціалу і визначається як здатність розвіданих та експлуатаційних природних рекреаційно-оздоровчих ресурсів сприяти відтворенню здоров’я людей, їх відпочинку, фізичному, інтелектуальному та духовному розвитку.

Отже, природний рекреаційно-оздоровчий потенціал визначається територіальними, часовими межами, технічними, науковими, фінансовими можливостями освоєння та експлуатації, здатністю задовольняти рекреаційні потреби суспільства. Відповідно він підлягає економічній оцінці стану, ефективності його використання та ефективності функціонування рекреаційно-оздоровчого комплексу. [90]

Оцінювання – складний і не до кінця вивчений процес. В якості об’єкта оцінки можуть виступати природне середовище, територіальний рекреаційно-оздоровчий комплекс. Предметом дослідження при оцінюванні є взаємозв’язки між об’єктами, методи визначення соціальної та економічної ефективності використання рекреаційно-оздоровчих ресурсів тощо.

Оцінювання може відбуватись з різних позицій, наприклад, з позиції організаторів рекреаційно-оздоровчої діяльності та позиції відпочиваючих, при цьому висловлюються принципово різні вимоги. Необхідність оцінки з позицій відпочиваючих виникає в зв’язку з вибором для відпочинку певного місця. Вибір обумовлюється тривалістю відпочинку, смаками, фізіологічними особливостями індивіда, станом здоров’я, матеріальними можливостями, транспортною доступністю. Оцінка з позицій організаторів відпочинку пов’язана з проектуванням нових рекреаційно-оздоровчих закладів чи реконструкцією старих. Організатор рекреаційно-оздоровчої діяльності повинен враховувати умови відпочинку різних груп людей на певних територіях і на значний проміжок часу, з широким набором різноманітних занять, послуг, закладів обслуговування. Оцінюючи будь-який рекреаційно-оздоровчий комплекс, визначають, наскільки окремі елементи комплексу задовольняють вимоги відпочиваючих [7].

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)