Конкурентне середовище на ринку будівельних робіт та засоби його регулювання




  • скачать файл:
Название:
Конкурентне середовище на ринку будівельних робіт та засоби його регулювання
Тип: Статья
Краткое содержание:

 

Сучасний стан економіки України, основаної на ринкових засадах,  великою мірою обумовлений успішною роботою будівельного комплексу, покликаного забезпечити нарощування виробничого потенціалу матеріальної сфери та його інфраструктури. Будівництво – одна з базових галузей економіки, яка забезпечує утворення основних фондів усіх галузей народного господарства країни. При створенні матеріально-технічної бази, будівельний комплекс виступає як споживач продукції та послуг понад 70 різних галузей народного господарства (металургії, машинобудування, хімічної і деревообробної промисловості, транспорту та ін.). Найбільше будівництво пов’язане з промисловістю будівельних матеріалів [125, с.201].

В Архітектурно-будівельній енциклопедії подане визначення будівельного комплексу як сукупності галузей, виробництв та організацій, що характеризуються тісними економічними, організаційними, технічними та технологічними зв’язками в отриманні кінцевого результату – забезпеченні виробництва основних фондів народного господарства.

Незважаючи на зміну загальноекономічних умов функціонування будівництва як галузі матеріального виробництва, поняття будівельного комплексу не зникає. Російський вчений А. Асаул зазначає, що будівельний комплекс являє собою сукупність галузей, виробництв та організацій, що характеризуються тісними економічними, організаційними, технічними та технологічними зв’язками в отриманні кінцевого продукту – основних фондів народного господарства [6].   

Поняття “будівельний комплекс” сьогодні є цілком правомірним і саме з точки зору кінцевого результату, який поєднує будівельні підприємства та організації, розглядається комплексне управління в будівництві. Так, сформульовано авторське трактування поняття “будівельного комплексу” як сукупності взаємопов’язаних економічних агентів різних галузей, які беруть участь у створенні матеріально-технічних передумов функціонування галузі будівництва та забезпечують розвиток об’єктів інфраструктури соціального, промислового та комерційного призначення, об’єднаних єдиним інституціальним середовищем. Функціонують вони в умовах ринкових відносин, де ринок будівельної продукції постійно розвивається і зумовлює зростання конкуренції між його учасниками та появу нових форм взаємовідносин та інструментів управління суб’єктами ринку.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)